Hogyan lehet egy jótékonysági élelmiszerakció minimális befektetéssel igazán hatékony? Úgy, hogy az akcióba bevonjuk a láncolat valamennyi szereplőjét. A mezőgazdasági termelőket, az élelmiszeripari vállalatokat és a szétosztást végző civil szervezeteket. Így minden résztvevőnek csak azzal kell foglalkoznia, amihez igazán ért, csak azt kell felajánlania, amit egyébként is termel. Ha sorban mindenki elvégzi a maga feladatát, a kezdeti adomány értéke egyre nő. Ez az adománylavina lényege.

A hógolyó elindult: a Syngenta Kft 20 millió forintért biztosít növényvédő szereket azoknak a termelőknek, akik legalább a barteralap értékében ajánlanak fel mezőgazdasági termékeket a program számára; majd ezeket a termékeket a élelmiszeripari gyártók dolgozzák fel. A készárut végül a Magyar Élelmiszerbank osztja szét partnerszervezetein keresztül a rászorulók között.

A lavinához még lehet csatlakozni, most a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok tehetnek könnyen és igen sokat azért, hogy jóllakassanak olyanokat, akiknek a pénztárcája üresebb a kelleténél. Az adományok az év során két alkalommal kerülnek szétosztásra: első ízben gyermeknap alkalmából, másodszorra pedig karácsony előtt.


A Syngentáról:

A svájci székhelyű Syngenta a világ vezető agrárvállalata, mely innovatív kutatással, fejlesztésekkel és technológiákkal kötelezte el magát a fenntartható mezőgazdaság mellett. Vállalatunk, mely világszerte piacvezető a növényvédelemben és harmadik a nagy értékű vetőmagvak területén, mintegy 21 000 embert foglalkoztat több mint 90 országban. Növényvédő szerei és vetőmagjai, szolgáltatásai és sokrétű szakmai tevékenysége révén a hazai agrárszférának is az egyik legjelentősebb szereplője.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület non-profit szervezet, melynek célja, hogy az információgyűjtés és publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen a különböző élelmiszerforrások és az arra rászorulók között, és ezáltal csökkentse szegénység és az éhezés áldozatainak számát. Az első élelmiszerbankot az Egyesült Államokban alapították 1966-ban. Napjainkra a kezdeményezés elterjedt, és az egész világon segíti a rászorulók millióit.

 

További információ:

Csonka Viktória

Syngenta Kft
+36 20 402 2335
viktoria.csonka@syngenta.com
www.syngenta.hu

Cseh Balázs

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
+36 20 468 9593
elelmiszerbank@freemail.hu
www.elelmiszerbank.hu