Harsányi Zsolt a plenáris részben, mint MEGFOSZ elnök, a „Haszon a digitalizációban” nevű szekcióban pedig, mint az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vett részt.

Azonban Harsányi Zsolt második előadását egy váratlan fordulattal kezdte, kihívta fiatal kollégáját, Umenhoffer Pétert, az AXIÁL Kft. marketingigazgatóját a közönség soraiból és átadta számára a stafétabotként szolgáló mikrofont. Péter visszacsatolt a közelmúltban megrendezett VI. Kukorica Termésverseny díjátadójához, ahol dr. Szieberth Dénes, a Magyar Kukorica Klub elnöke a következő három év reális célkitűzéseként nevezte meg a 21 t/ha átlagos terméseredmény elérését. Péter elmondta, hogy az AXIÁL Kft-nél mindehhez adott a géppark, adottak a munkaeszközök, adottak a precíziós készülékek, és most már adott a mAXI-NET névre hallgató gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszer is. Adott továbbá az ezek működtetéséhez szükséges háttér is, ugyanis jelenleg az AXIÁL Kft. rendelkezik az ország legjelentősebb fedett szervizműhely-kapacitásával, 11 000 m2-rel. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, a cég felismerte, hogy gondoskodni kell a megfelelő képzettségű szakmai utánpótlásról. A Kooperatív Szakmai Gyakorlati Képzés keretén belül jelenleg 4 gödöllői gyakornok és 69 szakiskolai tanuló részesül gyakorlati képzésben az AXIÁL-nál.

A konferencián – bár gyakorlati bemutatóra nem nyílt lehetőség – Kocsmárik János, az AXIÁL Kft. GPS termékmenedzsere és a cég partnere, Kóbor Szabolcs, a Belvárdgyulai Zrt. műszaki ágazatvezetője bemutatta a gyakorlatban kipróbált eszközöket és az azok segítségével elért számszerűsített eredményeket.

Míg 2011-ben 100 ha, addig 2014-ben már 3400 ha terület tartozott a precíziósan művelt területek közé a Belvárdgyulai Zrt-nél. Fokozatosan vezették be a precíziós eszközök alkalmazását a vállalkozásba, de azok rövid időn belül látványos eredményt hoztak. 2013-ról 2014-re a műtrágya felhasználás 25-30%-kal csökkent, az őszi búza, a repce, a kukorica hozama 12-25%-kal nőtt. Szabolcs, a precíziós tápanyag-gazdálkodás során szerzett személyes tapasztalatai között nemcsak a műtrágya-felhasználás csökkenését és a hozamok növekedését emelte ki, hanem a kiegyenlítettebb növényállományt, az egyöntetű növényminőséget és a hatékonyabb növényvédelmet is.