Helyszín: ENSANA Thermal Health Spa Hotel Hévíz **** (Shakespeare terem) H-8380 HÉVÍZ, Kossuth Lajos utca 9-11.

Időpont: 2020. február 4-7.

Program:

2020. február 4. (kedd)

11.00 – 12.00 Regisztráció a hotelben és a szervezőknél

12.00 – 13.20 EBÉD

13.20 – 13.30 Konferencia MEGNYITÓ, technikai információk Kubatov Márton - szervező

13.30 – 14.30 Az érdekképviselet mozgástere és kihívásai az új ciklusban, előadó: Nagy Tamás – elnök, Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

14.30 – 15.00 Az új öntözésfejlesztési koncepció, előadó: Csősz Tibor – tanácsos, Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

15.00 – 15.30 Munkaügy, munkaerő-gazdálkodás a mezőgazdaságban, előadó: Csizmadia Máté – tanácsos, Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

15.30 – 16.00 KÁVÉSZÜNET

16.00 – 17.00 A megújuló termőföld haszonbérlet, a szerződések meghosszabbítása az új évtizedben, előadó: Dr. Orosz Sándor – tanácsos, Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

17.00 – 18.00 Politikai körkép és erőviszonyok az EP és a helyi önkormányzati választásokat követően, előadó: Dr. Mikecz Dániel – politológus, elemző, Republikon Intézet

19.30 – 21.00 VACSORA

21.00 – 24.00 Esti összetartás, kóstolók (csak számlával vagy szállítólevéllel igazolt saját étel- és italtermékekkel)

A konferenciát esténként zenés programok zárják - fotó: Pixabay

2020. február 5. (szerda)

9.00 – 9.50 A precíziós tápanyagellátás alapjai, előadó: Kecskés Zsolt – kiemelt szolgáltatási értékesítési igazgató, KITE Zrt.

9.50 – 10.40 Új titkos fegyver a precíziós növénytermesztésben, előadó: Szapáry Károly – ügyvezető, Fitopedon Kutató-Fejlesztő Kft.

10.40 – 11.10 KÁVÉSZÜNET

11.10 – 12.20 A növények fejlődése és a velük szimbiózisban élő nitrogénkötő baktériumok kapcsolata, felkért előadó: prof. Dr. Kondorosi Éva – Széchenyi-díjas biológus, kutató, az MTA rendes tagja

12.20 – 13.40 EBÉD

13.40 – 15.10 A fenntartható élelmiszer-ellátás kihívásai az energia- és környezetbiztonság tükrében, előadó: Dr. Popp József – egyetemi tanár, a Szent István Egyetem GTK dékánja, az MTA levelező tagja

15.10 – 19.30 Wellness lehetőség a szállodában

19.30 – 20.15 HELYI MŰSOR

20.15 – 02.00 VACSORA, ÉLŐZENÉS EST

2020. február 6. (csütörtök)

9.30 – 10.30 A mezőgazdasági vadkár és az ehhez kapcsolódó elszámolások, előadó: Varga Zoltán – ügyvezető, Vadkárszakértők Nonprofit Kft.

10.30 – 11.00 KÁVÉSZÜNET

11.00 – 12.10 A gabonapiac helyzete, a hazai búzatermesztés és feldolgozás jövője, előadó: Csontos Attila – ügyvezető igazgató, Júlia-Malom Kft.

12.10 – 13.45 EBÉD

13.45 – 15.15 Hazai és nemzetközi gazdasági kilátások, előadó: Dr. Chikán Attila – egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem, az MTA level. tagja

15.15 – 15.45 KÁVÉSZÜNET

15.45 – 16.15 CO2 kibocsátás-csökkentés – Egy cipőben az energia- és az agrárszektor, előadó: Horváth Ágnes – vezető közgazdász, MOL csoport

16.15 – 17.30 A szarvasmarha- és a sertéságazat helyzete, várható lehetőségek, üzemi stratégiák, előadó: Antal Gábor – vezérigazgató, Hód-Mezőgazda Zrt.

18.00 – 19.30 VACSORA

19.00 – 22.00 Zártkörű gyertyafényes esti fürdőzés a wellness részlegben (alternatíva: élőzene a hotel Ciklámen Bárjában)

2020. február 7. (péntek)

9.15  – 10.30 A magyar mezőgazdaság jövőbeni fejlesztési irányai, előadó: Dr. Gyuricza Csaba – főigazgató, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)

10.30 – 11.00 KÁVÉSZÜNET

11.00 – 12.30 Az agrárágazat aktuális kérdései, előadó: Dr. Feldman Zsolt – mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

12.30 – KONFERENCIAZÁRÓ, EBÉD

További információkért kérjük keressék a szervezőket: Kubatov Márton (79/524-580; 30/477-3266)