Csütörtökön eleinte a délnyugati tájak kivételével borult lesz az ég, majd a nap folyamán már máshol is elkezd vékonyodni, szakadozni, gomolyosodni a felhőzet, ami késő este jelentősen csökken. Többfelé várható csapadék, a keleti és északkeleti megyékben eső, a hegyekben hó, míg máshol inkább zápor, néhol hózápor, majd este csökken a csapadékhajlam – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Az északi, északnyugati szél napközben nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, gyenge fagy a kevésbé felhős délnyugati tájakon valószínűbb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Pénteken éjjel, hajnalban dél felől egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sok gomolyfelhő képződik. Néhol valószínű kisebb eső, zápor, hegyekben esetleg egy-egy hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős széllökések kísérik. A hajnali -5, +2 fokról a délutáni órákra 8 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Liza agrovideo