• házipor atka: 45 %
  • fűpollen érzékenység: 44 %
  • gyomallergia érzékenység: 29 %
  • állatszőr allergia: 25 %
  • penészgomba allergia: 16 %

A legveszélyesebb allergén növények:

  • parlagfű,
  • íva
  • fekete üröm
  • nyírfa
  • csalán
  • fűfélék
  • gabonafélék (kukorica, rozs stb.)
  • krizantém
  • őszirózsa
  • tulipán

A pollen belégzéssel és a bőr felületén való érintkezéssel vált ki allergiát.

Bizonyos élelmiszereknél rekeszt-allergia fordulhat elő:

  • parlagfű-érzékeny betegeknél allergiás tüneteket provokálhat a dinnye és a banán
  • fekete üröm esetében a zeller és néhány fűszer
  • nyírfapollen allergiásoknál az alma, a cseresznye, a mogyoró és az őszibarack.