- házipor atka: 45 %
- fűpollen érzékenység: 44 %
- gyomallergia érzékenység: 29 %
- állatszőr allergia: 25 %
- penészgomba allergia: 16 %
A legveszélyesebb allergén növények:
- parlagfű,
- íva
- fekete üröm
- nyírfa
- csalán
- fűfélék
- gabonafélék (kukorica, rozs stb.)
- krizantém
- őszirózsa
- tulipán
A pollen belégzéssel és a bőr felületén való érintkezéssel vált ki allergiát.
Bizonyos élelmiszereknél rekeszt-allergia fordulhat elő:
- parlagfű-érzékeny betegeknél allergiás tüneteket provokálhat a dinnye és a banán
- fekete üröm esetében a zeller és néhány fűszer
- nyírfapollen allergiásoknál az alma, a cseresznye, a mogyoró és az őszibarack.
Szóljon hozzá!