A Márton József Díj névadója, agrárszakemberként 2001-ben alapította az AGRO.bio Hungary Kft.-t. A cég a fenntartható mezőgazdaság szolgálatát tekinti hitvallásaként és vegyszermentes termékek forgalmazásával foglalkozik. Saját fejlesztésű termékeik használatával a gazdák nem rombolják, hanem újraépítik a termőtalajt.

Márton József korai halála után fia, Márton Balázs vette át az AGRO.bio Hungary Kft irányítását és édesapja törekvéseit követve, mára piacvezető céget épített fel kollégáival.

Első alkalommal olyan ember kapta meg a az AGRO.bio Kft. díját, akit Márton József  személyesen is ismert, valamint szakmailag és emberileg is nagyra tartott.

A kitüntetést Dr. Nagy Bálint nyugalmazott egyetemi tanár vehette át, a Herendi Porcelánmanufaktúra egyedi remeke formájában. Az arany kalász motívumokkal díszített vázából az elkövetkezendő években kizárólag egy darab készül az AGRO.bio Hungary Kft. számára.

Az AGRO.bio – elveit nem csupán hangoztatja, hanem termékein keresztül harcol is a fenntarthatóság megvalósításáért.

A küzdelem nem könnyű a mai vegyszerközpontú, intenzív mezőgazdasági termelést előtérbe helyező trendekkel szemben. Éppen ezért érdemes minden gazdának szem előtt tartani a társaság vezér-gondoatát - és ennek tükrében cselekedni a talajművelés során:

„A termőföldet unokáinktól kaptuk kölcsön, így oly’ módon kell gazdálkodnunk rajta, hogy tiszta lelkiismerettel tudjunk gyermekeink szemébe nézni.”

www.agrobio.hu