A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt reméli, hogy más élelmiszeripari ágazatok termékei számára is kitermeli a nemzetgazdaság az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének lehetőségét – mondta az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy erről konkrét döntés nincs.

élelmiszeripar

A sertéságazatban végrehajtott áfa-mérséklést a nemzetgazdaság teljesítményének növekedése biztosította – fotó: Shutterstock

Feldman Zsolt kedden az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában rámutatott: a sertéságazatban végrehajtott áfa-mérséklést is a nemzetgazdaság teljesítményének növekedése biztosította. Az agrárágazatban azt szeretnék, ha minél több élelmiszer esetében valósulna meg az áfa-csökkentés – emelte ki.

Elmondása szerint a sertéságazatban most az a célkitűzés, hogy a sertéshús belföldi fogyasztását ösztönözzék, és érzékelhető módon emelkedjen – magyar alapanyag felhasználásával – az éves fejenkénti 25-28 kilogrammos sertéshúsfogyasztás. Ennek érdekében folytatják a kiváló minőségű sertéshús védjegyes termékek népszerűsítését – tette hozzá az államtitkár.