A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az első benyújtási szakasz 2021. július 9-étől 2021. augusztus 9-éig tart.

Az érintettek támogatást kaphatnak az elismert minőségrendszerek Európai Unión belül megvalósuló tájékoztatási és promóciós tevékenységükhöz.

pálinka

Támogatás igényelhető az oltalom alatt álló elnevezésekkel rendelkező termékek promóciójára – Fotó: MTI

Pályázatot

  • jogi személyek,
  • termelői csoportok,
  • termelői szervezetek,
  • termelői integrációs szervezetek vagy elismert szakmaközi szervezetek,
  • valamint a minőségrendszer előírásainak megfelelő terméket előállítókat összefogó és minőségrendszert működtető szervezetek nyújthatnak be.

Ezért lesz jó ez a pályázat

A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek (földrajzi árujelzővel rendelkező borok, élelmiszerek, mezőgazdasági termékek, nemzeti minőségrendszerek és önkéntes mezőgazdaságitermék-tanúsító rendszerek) ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében.

További cél a magasabb hozzáadott értékű és minőségű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerekben való részvételének ösztönzése.

Támogatás igényelhető az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásában „Bejegyzett” státuszban szereplő, oltalom alatt álló elnevezések (pl.: Hajós-Baja, Izsáki Arany Sárfehér bor, Szentesi paprika, Alföldi kamillavirágzat, Kecskeméti barackpálinka, Rögös túró, stb.), a nemzeti minőségrendszerek (pl.: Kiváló Minőségű Élelmiszer) és az önkéntes mezőgazdasági-termék tanúsító rendszerek tájékoztatási és promóciós tevékenységére.

Az egy kedvezményezett által igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege a borászati termékekhez kapcsolódó tevékenység esetén minimum 2 millió Ft, maximum 3 milliárd Ft.

A többi termékhez kapcsolódó célterület esetén minimum 2 millió Ft, maximum 2 milliárd Ft.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70 %-a. A felhívás keretösszege 8,71  milliárd Ft.

Az elektronikus kérelembenyújtási felületen lesz lehetőség a támogatási kérelmek elkészítésére és beküldésére.

A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetőek meg.