A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Elégedetlenek az idei almaterméssel a lengyel termelők

  2020. augusztus 15., szombat 14:50 Gazdaság

  Idén a lengyel alma mennyisége a WAPA által augusztus 6-án közzétett termésbecslés szerint 3,4 millió tonna körül lehet. Az IHS Markit és más források ennél 500 ezer tonnával nagyobb mennyiségre számítottak, de a lengyel termelők ragaszkodnak álláspontjukhoz, miszerint a tavaszi fagyok a becsültnél nagyobb kiesést okoztak.

 • Zsugorodik az ökológiai lábnyomunk, és ez a koronavírus-járvány miatti korlátozások következménye

  2020. augusztus 15., szombat 12:35 Környezetvédelem

  Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre, augusztus 22-ére esik idén a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó egyéves erőforrásait – olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében, amely szerint az emberiség ökológiai lábnyomának zsugorodása a koronavírus-járvány...

 • Az ökológiai gazdálkodásból származó zöldség-gyümölcs import mennyisége 8 százalékkal nőtt

  2020. augusztus 15., szombat 11:00 Gazdaság

  2019-ben az Európai Unió agrártermékimportja stabilnak volt mondható. Tavaly 3,24 millió tonna ökológiai gazdálkodásból származó áru érkezett Unión kívülről annak ellenére, hogy a belső termelés folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

 • Nemcsak Bejrútban van gond a nem megfelelően tárolt ammónium-nitráttal

  2020. augusztus 15., szombat 10:45 Gazdaság

  A romániai országos rendőr-főkapitányság közölte, hogy az elmúlt három napban ellenőrizte a műtrágyával kereskedő cégeket, és több mint 8000 tonna nem megfelelően tárolt ammónium-nitrátot foglalt le.

 • Korszerű sertés- és szarvasmarhatelepet hoznak létre a németek Komáromban

  2020. augusztus 14., péntek 15:39 Gazdaság

  A bajor tulajdonú Sano - Modern Takarmányozás Kft. megvásárolja a komáromi Solum Mezőgazdasági Zrt.-t és 12 milliárd forintos beruházással a világ egyik legkorszerűbb sertés- és szarvasmarhatelepét alakítja ki – jelentette be pénteken György László Komáromban.

 • A válság alatt többet fejlesztenek a magyar gazdák

  2020. augusztus 14., péntek 14:09 Gazdaság Sajtóközlemény

  A hazai gazdák továbbra is kiemelkedően fontosnak tartják a beruházásokat, sőt, 22%-uk a tavalyinál nagyobb mértékben tervez fejleszteni – derült ki a Budapest Bank legfrissebb Agrárgazdasági Indexéből. A beruházások 31% -át banki hitel vagy pénzügyi lízing segítségével finanszírozzák, amely az elmúlt évek legmagasabb értéke.

 • Drasztikus változtatásokat jelentettek be a német húsiparban

  2020. augusztus 13., csütörtök 13:30 Gazdaság

  Hubertus Heil, szövetségi munkaügyi miniszter rövid időn belül rendet kíván teremteni a német húsiparban.

 • Hogyan kellene meghatározni a vadászati haszonbérleti díjakat?

  2020. augusztus 13., csütörtök 13:24 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Hazánkban a vadászati jog a földtulajdonjog elválaszthatatlan része, ami a vadászterületnek minősülő földterület tulajdonosait illeti meg. A vadászati jogot haszonbérlet útján lehet hasznosítani, aminek a díját a vadászati törvény szerint az adott vadászterület vadállományának összetételére, a terület hasznosítási módjára tekintettel kell...

 • Kétmilliárd forinttal több biztosítási díjtámogatásra számíthatnak a gazdák

  2020. augusztus 13., csütörtök 10:35 Gazdaság

  Az eddigi ötmilliárd forintról hétmilliárd forintra nőtt a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás kerete, ennek köszönhetően a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség korábbi 65 százalékáról 70 százalékára emelkedett – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

 • Bemutatták a Kárpát-medence Aratókoszorúját a Szent István Bazilikában

  2020. augusztus 13., csütörtök 10:09 Gazdaság Sajtóközlemény

  A magyar gazdaösszefogást és a világ magyarságának egységét hirdető koszorút Snell György püspök, a Bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre áldotta meg. A 800 búzakalászból álló díszes aratókoszorú a következő hetekben megtekinthető a Bazilika szentélyében.

 • Kíméletlenül odacsapott a Nébih: 15 millió forintos bírság lett a nyári razzia vége

  2020. augusztus 12., szerda 15:43 Gazdaság Sajtóközlemény

  Július 31-ével véget ért a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. A Nébih szakemberei csaknem 3.000 ellenőrzésen több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki. Az ellenőrök összesen mintegy 8.900 hazai és külföldi élelmiszertételt is megvizsgáltak, amelyekből 6,56 tonnát (1,7 millió Ft értékben) kellett kivonni a...

 • Drágul a benzin, de a gázolaj ára marad

  2020. augusztus 12., szerda 11:16 Gazdaság

  Péntektől újabb 4 forinttal drágul a benzin, míg a gázolaj ára változatlan marad.

 • Egészséges-e a fagyasztott gyümölcs?

  2020. augusztus 11., kedd 13:40 Gazdaság

  A friss gyümölcsök az egészséges táplálkozás alapját képezik, de mi a helyzet a boltokban kapható gyorsfagyasztott termékekkel?

 • Kilőttek a fogyasztói árak – jelentős drágulás tavaly óta

  2020. augusztus 11., kedd 11:18 Gazdaság

  Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentős mértékben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

 • Ennyi volt: pár hetes visszafogott csökkenés után ismét drágul az üzemanyag

  2020. augusztus 10., hétfő 10:15 Gazdaság

  Az elmúlt néhány hétben, ha csak apránként is, de csökkent az üzemagyagok ára a hazai töltőállomásokon. Most viszont ez a tendencia véget ért.

 • Tények és tévhitek a jégkármérséklő rendszerről

  2020. augusztus 10., hétfő 09:51 Gazdaság Sajtóközlemény

  Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Szobonya Nikolett meteorológus beszélgetett az országos jégkármérséklő rendszerről.

 • Új kiskunhalasi sör manufaktúra lép piacra

  2020. augusztus 09., 18:52 Gazdaság

  Kézműves sör készítésébe kezd a kiskunhalasi Trínium Alfa Kft.

 • Szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető lesz a diákhitel

  2020. augusztus 09., 10:00 Gazdaság

  Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Mi várható a gyümölcs-, élelmiszer- és repceárak tekintetében?

Mi várható a gyümölcs-, élelmiszer- és repceárak tekintetében?

2020. augusztus 09., 09:00 Gazdaság

Csillagászati áron adják a gyümölcsöket a boltok; az árpa jól jövedelmez, a repceárak pedig nagyon megugrottak; így változnak a területalapú támogatások; aggasztó a napraforgó-fertőzések terjedése; több hónapja emelkednek az élelmiszerárak. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]