A Manitou teleszkópos rakodók, és a Gehl kompakt rakodók kezelői külön versenypályán, ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat a szombati napon, de az óriási szörnyetegeket nemcsak a hivatásos gépkezelők fogják vezetni, hanem 15:00 órakor több magyar híresség is megmérkőzik egymással a rakodógépek segítségével.

Gaál Noémi, Gombos Edina, Demcsák Zsuzsa, Tatár Csilla és Vámos Erika is bátran vállalta, hogy elsajátítsa egy-egy Manitou anyagmozgatógép kezelését. Celebjeink versenypályája alig fog csak különbözni az iparágon belül dolgozó kezelőkétől, akiknek a játékos feladatai között a szlalomozás, a kosárra dobás, és az oldalazva haladás is szerepelni fog.

 

Az Axiál Kft. több ezer látogatóra számít és számos más programmal is készül az érdeklődők számára. Több extrém sporttal kapcsolatos kísérőrendezvényt is megtekinthetnek a szombati napon a Petőfi-szigetre érkező látogatók, köztük Erdős Csaba Quad Showját, vagy Piroch Gábor Repülő Kaszkadőr Showját is.Bővebb információ: http://www.axial.hu/esemenynaptar/xi-axial-gepkezeloi-olimpia/hu