Napjainkban növényvédelmi technológiák, a legújabb növényvédőszerek megismerése mellett- szerencsére- a növényvédőszerrel szennyezett hulladékok sorsa is egyre nagyobb figyelmet és nyilvánosságot kap.
A Csomagoló Eszköz Begyűjtési Rendszer a CSEBER Non-profit Közhasznú Kft feladata a növényvédőszeres, háromszor kimosott göngyölegek és csávázott vetőmag zsákok visszagyűjtésének, hasznosításának, ártalmatlanításának koordinálása.
2003- tól - tevékenységük kezdetétől-, mára a magyar növényvédőszer piac 99%-ának csomagolási hulladék visszagyűjtését és hasznosítását végzi. A CSEBER Kft. útnak indította 2010.-ben lakossági tájékoztató programját a környezettudatos gondolkodás ösztönzése érdekében. Ez évben országszerte több száz szakmai előadáson hallanak a növényvédőszereket használók a vegyszeres hulladékok helytelen tárolásának veszélyeiről és e témával kapcsolatos valamennyi törvényről és rendeletről. Az előadások célja felhívni a hallgatóság figyelmét arra, hogy a környezet védelme mindenki feladata.
A cég most téli visszagyűjtési akciót szervez, ennek keretén belül novembertől januárig veszik vissza a csomagolóanyagokat. A gyűjtőhelyek listájáról, az akciós időpontokról és további részletekről a cég honlapjáról értesülhet.

www.cseber.hu