Február 14-én nyílik a 20. FeHoVa a Budapesti Vásárközpontban. A Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítást a térség legjelentősebb rendezvényeként jegyzik a vadászok, s egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betölti. A jubileumi alkalomra gazdag programmal készülünk.

Idén  a HUNGEXPO „A” pavilonjában, összesen 8000 négyzetméteren, 14 ország 230 cégének ajánlataival fogadja az érdeklődőket Kelet közép Európa egyik legsikeresebb vadász-horgász kiállítása. Az „A” pavilon mellett a Vásárközpont B” és „D” pavilonjaiban és a szabad területeken is várja program és látványosság a látogatókat.



Az ünnepélyes megnyitón Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke mond köszöntő beszédet, és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is üdvözli a résztvevőket.

A köszöntő beszédek elhangzása után Dr. Csonka-Takács Eszter, az UNESCO Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottságának elnöke átadja az UNESCO oklevelét, amely igazolja, hogy a magyar solymászat felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség reprezentatív listájára. Az oklevelet átveszi: a Magyar Solymászati Egyesület elnöke, Turcsányi Zoltán.

A 20. alkalomra készülve - a szervezésben szerepet vállaló szakmai partnereinkkel - gazdag programot állítottunk össze. Az egyik főszereplő Afrika lesz, hiszen „Magyarok Afrika vadonjaiban” címmel afrikai trófea tárlat nyílik, s a horgász szekcióban afrikai-hal show-t rendez egyik kiállítónk. A Tanganyika-tó és a Malawi-tó sügéreinek színpompás bemutatóját tekintheti meg a közönség. Mindemellett a FeHoVa egyik kísérő rendezvénye a II. AFRIKA expo és vásár – amely a fekete kontinens civil szervezeteinek, kereskedelmi szereplőinek kiállítása, gyermekprogramokkal, fotó- és tárgykiállítással egybekötve.

A Nimród vadászújság ismét hoz új programokat: „Vadászúton a világ körül” – Németh Attila vadász világutazó mutatja be trófeáit és tart vetítéses élménybeszámolót Föld körüli útjáról, illetve most először rendezik meg - 36 preparátor 120 versenymunkáját felvonultatva - a FeHoVa Preparátorversenyt.

A kiállítás történetében most először lesz szépségverseny, amelyet a Magyar Vadászlap szervez. Az első Miss FeHoVa fejére a szigorú zsűri döntése és a közönségszavazatok összevont eredménye alapján kerülhet fel a korona. Szavazni a helyszínen lehet.

A „B és „D” pavilonban a II.  FEHOVA - MEOE Nemzetközi kutyakiállítás kapott helyet. Immár hagyományos kísérő eseményként pedig a Magyar Íjász Szövetség most is megrendezi az Íjászfesztivált.

A FeHoVa állandó szereplői a hazai erdészetek, amelyek ezúttal is teljes létszámban képviseltetik magukat a kiállításon, az „A” pavilonban.

Vizes bemutatók, nem csak horgászoknak

Az idén minden eddiginél több érdekes és hasznos esemény várja a horgászokat. A részleg érdekességeként „hal óvoda” nyílik, ahol ivadék halak láthatók majd hazai biotópok szerint berendezett, 200 literes akváriumokban. Különleges, immár hagyományos attrakciónak számít a Portugáliából érkező több, mint 22 ezer literes giga akvárium, amibe ezúttal is hazai halfajták kerülnek. Európa legnagyobb mobil akváriumában népszerű magyar horgászok tesztelnek majd csalikat, felszereléseket, mutatják meg a nagy fogásokért bevetett trükkjeiket.

A horgász színpadon a négy nap alatt nyitástól késő délutánig tartanak előadásokat a világ minden táján ismert, komoly nemzetközi eredményeket elért magyar horgászok, köztük a 2012-es belgiumi feeder világbajnokságon ezüstérmet szerzett magyar válogatott csapat:  Novák János és Sivák Mátyás, Walter Tamás csapatkapitánnyal, aki maga is világbajnok.

Itt lesz hazánk egyik kiváló harcsahorgásza, Koós Ferenc, a 2011-es csónakos pergető VB egyéni győztesei: Szegedi György és Péli Zoltán; Lukácsi Béla és dr. Kovács Adrián többszörös magyar bajnok és VB bronzérmes pergető páros, valamint számos magyar horgász híresség.

Az összesen 82 előadásból álló műsorsorozatot a „Nagy HO-HO Horgászverseny” teszi a közönség számára még izgalmasabbá.

Idén újdonság, az a nagyszabású nyereményjáték, mely a DAIWA és az ENERGOFISH jóvoltából valósul meg, és melynek keretén belül a játékban résztvevő látogatók értékes nyereményekkel térhetnek haza minden nap.

Egyidejű rendezvény:

Budapest Boat Show (www.boatshow.hu) , II. Afrika expo és vásár