A SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH bővíti az elektromos meghajtású termékkínálatát és azokat az e.0 megjelöléssel látja el. Az eSilokamm egy önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi, amelynek meghajtása teljesen elektromos. A változtatható sebességszabályozó vezérlése a gázpedálon keresztül történik. Két sebességtartomány lehetséges, 0-10 km/h illetve 0-20 km/h. Az új gépet töltési ciklusonként két órányi munkavégzésre tervezték és különösen olyan gazdálkodások számára alkalmas, ahol a siló és az istálló egymástól nagyobb távolságra helyezkedik el.

Az új gépet töltési ciklusonként két órányi munkavégzésre tervezték - fotó: SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH

„A munkaeszköz csaknem hangtalanul dolgozik és nincsen kipufogógáz kibocsátása, amelynek köszönhetően az állatokat kedvezőbb jóléti körülmények között tartják, különösen alacsony belmagasságú és szűk járóutas istállókban”, tájékoztat Dr. Philipp Twickler, a SILOKING vállalat termékmenedzsmentért és termékmarketingért felelős igazgatója. Az akkumulátorral működő gép kipufogógáz-kibocsátása 0 %. A gép költségtakarékos, csendes, így a faluban és a falun kívül is használható.

A gazdálkodók saját megújuló energiaforrásból származó elektromos energiát is használhatnak az akkumulátor feltöltésére - fotó: SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH

A gazdálkodók saját, alacsony költségű, megújuló energiaforrásból származó elektromos energiát is használhatnak az akkumulátor feltöltésére. Az akkumulátor rendkívül hosszú üzemi élettartamú. Ezen túlmenően, a hagyományos technológiával összehasonlítva, a gép fenntartására fordított költségek és élőmunka jelentősen kisebb. A napi karbantartási feladat a desztillált víz feltöltésében és az akkumulátor újratöltésében kimerül.

Az új, zárt, biztonságos, ergonómikus vezetőfülke maximális rálátást biztosít a munkaterületre - fotó: SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH

Nyugodt munkakörnyezetAz új, zárt, biztonságos, ergonómikus vezetőfülke a gépkezelő számára teljes maximális rálátást biztosít a munkaterületre. A gép minden hidraulikus funkciója a vezetőülésbe beépített multifunkcionális karfáról vezérelhető. Az intuitív ergonómiai joystick lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy minden üzemi funkciót egy kézzel vezéreljen.

A gépkezelő látóterének jobb oldali részén elhelyezkedő többfunkciós kijelző minden üzemi információról tájékoztat, használata könnyű. A teljes munkaterületet optimálisan megvilágító három LED-es munkalámpa további biztonságot nyújt a gépkezelő számára.A SILOKING eSilokamm két különböző változatban kapható: 3,6 m3 vagy 4,2 m3 tartály-kapacitással. A szűk járóutas és alacsony belmagasságú istállókban végzett takarmánykiosztás nem jelent problémát a 2,1 méter széles és 2,5 méter magas gép számára (EA 3600 modell).