Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó és Magazin célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Az aktuális adásban, ahogy azt már megszokhattátok, ismét Igric Dominika és Balog Tamás kollégáink készítettek színesebbnél színesebb tartalmakat. Dominika többek között a vadkárokról és a Magyarok Kenyere programról készült videó-összeállításait osztotta meg, Tamás pedig Gál Istvánnal a GI-GA Farm Kft. ügyvezetőjével és Gál-Wirth Virág marketingvezetővel beszélgetett. Mutatjuk mi került még szóba:

A hírszemlénkben:

Újra karanténba kell vonulniuk az idénymunkásoknak

Magyarország ismét beutazási korlátozásokat vezet be szerda nulla órától. Az intézkedés a Romániából beutazó magyar és nem magyar állampolgárokat is érinti.

Csapadékmentes időben haladhat az aratás

Megérkezett a front, néhány napig kissé hűvösebb időben lesz részünk.

Átmeneti támogatás a juh- és kecsketenyésztőknek

Tájékoztató a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került juh- és kecsketenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről. A támogatási kérelmeket 2020. július 13. és július 27. között lehet beadni.

Minden évben jelentős károkat okoznak a vadak.

Azután:

Nagy vadkárokat tapasztaltunk a virágzó napraforgóban!

Kolléganőnk Igric Dominika végigjárta a dél-balatoni határt. Sárgán világító homoktalajokkal és jelentős vadkárral találkozott miközben a térség kertészeti és szántóföldi kultúráit szemlélte. Az egyik napraforgó táblának csak a  széléről egy-másfél hektár vadkár látszott. A vadak komolyan megtizedelték a táblát.

Így dolgozik egy New Holland CX840-es kombájn! – Kapcsoljuk a GI-GA Farm Kft.-t!

Egy igazi aratási életképet kaptunk a GI-GA Farm jóvoltából. Gál István a cég tulajdonosa és ügyvezetője egy New Holland CX840-es kombájnból élőben jelentkezett be búza béraratás közben. Gál-Wirth Virág a GI-GA Farm marketingvezetője pedig a cég háza táján bekövetkezett változásokról mesélt nekünk.

Bemutatjuk, hogy milyen ünnepi programmal készül a Magyarok Kenyere 15 millió Búzaszem – Kárpát medencei Összeöntés rendezvény idén.

A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefognak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. Videós összeállításunkban mutatjuk mire számíthatunk a programon, amelyről az Agroinform is élőben közvetít majd.

Ti küldtétek:

Aratás a Kézér Farmon, munkában a Lexion-ok! – Boldizsár László videója.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érdekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!