A Magyar Nemzet-nek adott interjújában Nagy István elmondta, az állattenyésztés és a kertészetek fejlesztésére létrehozott 80 milliárd forintos alapot további 20 milliárd forint egészíti ki az öntözésfejlesztési beruházásokra még rendelkezésre álló forrásból.

A 80 milliárd forintos alapot további 20 milliárd forint egészíti ki – fotó: Shutterstock

A legnagyobb változásként az agrárminiszter azt említette, hogy az öntözési beruházások felső határát kétmilliárd forintra emelték. Mint, mondta ez a megnövekedett keretösszeg az életszerű projektek megvalósítását szolgálja. Emelett a tavaly év végén elfogadott öntözéses gazdálkodásról szóló törvény egyszerűbbé teszi a beruházások megvalósítását is.

A lapnak adott interjúban az agrárminiszter a kistermelők helyzetére is kitért. Úgy fogalmazott: „a legkisebbek kezét sem engedik el” és már az előkészítési munkálatai folynak annak az 5,5 milliárd forintos új konstrukciónak, amely a helyi piacok létrehozását támogatja.

Nagy István a tudatos vásárlás fontosságát is hangsúlyozta. Elmondása szerint  „mikor a háromféle dobozos tej közül valaki egyet kiválaszt, akkor arról is dönt, hogy kinek a munkahelyét támogatja és kinek a gazdaságát erősíti. Nagyon fontos a tudatos vásárlás elősegítése”.