A pénzügyi központ munkatársai a cég számára stratégiai fontosságú regionális tervezési és elemzési tevékenységeket fogják össze, ezzel támogatva a vállalat piaci működését.

A bázeli székhelyű Syngenta 2015 júniusában nyitotta meg pénzügyi központját Budapesten. A vállalat, amely vezető szerepet tölt be a növényvédő szerek és vetőmagok piacán, hasonló szolgáltató központokat üzemeltet az uruguay-i Montevideóban és az indiai Punében.

A magyar irodában dolgozó szakemberek az európai, afrikai és közép-keleti üzleti tevékenységet támogatják. Jelenleg 12 különböző országból összesen 74 magasan képzett szakember dolgozik a budapesti központban, további 41 alkalmazott felvétele jelenleg is folyik.

Syngenta

A budapesti központban jelenleg 41 alkalmazott felvétele van folyamatban – fotó: Shutterstock

Jean-Pierre Chevrolet, a regionális pénzügyi központ ügyvezető igazgatója hang-súlyozta: „a bővítés megerősíti a Syngenta jelenlétét és tevékenységi körének szélesítését Magyarországon. Már meglévő kollégáink üzleti tervezési és elemzési pozíciókban dolgoznak, melyeket további feladatokkal egészítünk ki, mint pénzügyi riportok készítése, könyvelés, folyamatszabályozás, adó és beszámoló készítés. Célunk, hogy minőségi pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó központot hozzunk létre.