A Lemken rengeteg újdonsággal és fejlesztéssel lesz jelen a hannoveri kiállításon. Előző cikkünkben már bemutattunk jó néhány érdekességet, köztük az Agritechnica Innovációs Díj versenyének ezüstérmesét és egy vadiúj ekét is. Ezalkalommal folytatjuk az újdonságok felvonultatását.

Új, kompakt ISOBUS terminál

Az új CCI 800 ISOBUS terminál már most elérhető, mint a LEMKEN termékválaszték része. A bevált CCI 1200 terminál „kistestvére” 8 colos érintőképernyővel rendelkezik, mely a fő alkalmazásra összpontosít. A beépített univerzális terminál (UT) lehetővé teszi bármely gyártó ISOBUS rendszerű munkagépének vezérlését.

Az automatikus szakaszvezérlést és a változtatható mennyiségű kijuttatást biztosító alkalmazások nagy pontosságú kijuttatást tesznek lehetővé.

Lemken

Az új terminállal bármely gyártó ISOBUS rendszerű munkagépét vezérelhetjük.

A CCI 800 AEF minősítéssel rendelkezik és elő van készítve az agrirouter platformmal történő kommunikációra a különböző gyártók munkagépei közötti adatátvitel érdekében. A LEMKEN-nél már most elérhető.

Ilyen még nem volt: Digitális Joystick munkagépvezérlő érintőképernyővel

A LEMKEN továbbfejlesztette a CCI rendszert, hogy bemutathassa azt az ISOBUS vezérlőegységet, melynek gombjait rugalmasan lehet hozzárendelni és digitálisan címkézni. Ez egy óriási lépés a könnyű és magától értetődő működtetés felé. Az új CCI A3 joystick a rugalmasan konfigurálható érintőképernyővel számos új technológia kombinációjaként jött létre.

Mivel az aktuálisan hozzárendelt funkciók közvetlenül megjelennek a kijelzőn, a kezelőnek nem kell azokat megjegyeznie.

A CCI A3 képernyőn egy felpattintható rácsozat a képernyőt több mezőre osztja, melyek az egyes funkciók ikonjait mutatják. A készülékhez alapkivitelként jár egy 8, 9 és 10 mezős rács. Ezeket pillanatok alatt ki lehet cserélni és a CCI A3 automatikusan felismeri a cserét. A rácsok fizikai elválasztást biztosítanak a gombok között, biztosítva azt, hogy a kezelő odapillantás nélkül is biztonsággal tudja azokat kezelni.

lemken

A vezérlőegység nagyon könnyen használható és személyre szabható.

A CCI A3 minden bevitelt hangjelzéssel és vibrálással igazol vissza, hogy a kezelő mindig kapjon visszajelzést arról, hogy a kívánt funkció végrehajtásra került. A megoldás ki lett dolgozva a már meglévő olyan munkagépekhez, melyek támogatják az AUX-N szabványt, de nem képesek továbbítani a vezérlő ikonokat a CCI A3-ra ISOBUS-on keresztül.

A kezelők a kijelzőgomb mezőkhöz szimbólumokat tudnak hozzárendelni egy szabadon elérhető készletből. Ezek az ikonok eltárolódnak a CCI A3-on és hozzárendelhetőek a gombmezőkhöz a beállítások menüből. A permetezőgép szórókeretének emelése például ugyanazon gombmező megnyomásával végezhető el, mint a kijuttató tömlők emelése a hígtrágya-kijuttató tartálykocsin.

LEMKEN SeedHub zöldtrágya növények vetéséhez

A legtöbb gazdálkodónak a közvetlenül a tarlóművelés során végzett zöldtrágyanövény-vetés a legkönnyebb lehetőség, mivel elkerülhető vele még egy további menet, ezáltal csökkenti a munkára fordított időt és költségeket. A LEMKEN ezért kínál egy olyan pneumatikus vetőegységet, amely a kultivátorokkal és rövidtárcsával kombinálható.

Ez lehetővé teszi a gazdálkodóknak, hogy optimális időben tudják elvégezni a vetést és szinte azonnal csökkentsék az eróziót.

Lemken Seedhub

A LEMKEN SeedHub tökéletes megoldás a zöldtrágya növények vetéséhez.

Az új LEMKEN SeedHub pontos kijuttatást tesz lehetővé még szeles időben is. Egy ventilátor szállítja a magokat,  melyek vagy a henger előtt, vagy az áramló, felső talajrétegben kerülnek egy menetben a talróápolással. Az átgondolt alapfunkciók különösen könnyűvé teszik a munkát a SeedHub vetőegységgel. A kalibráció könnyedén, közvetlenül a munkagép oldalán elvégezhető, a tartályszint érzékelők pedig mutatják a kezelő számára, amikor a magtartály utántöltésére van szükség.

A külön aprómaghoz és nagyobb magokhoz való két vetőtengellyel a SeedHub optimális felszereltséggel bír minden vetőmaghoz. A sebesség jelet egy 7-pólusú jelcsatlakozó vagy optimális esetben GPS sebességérzékelő révén kapja.

A beépített vezérlő modul minden funkciót kezelni tud a pontos vetés érdekében. Nem csak a munkagép sebességét figyeli, hanem a ventilátor fordulatszámát is, és lehetővé teszi az automatikus beállítást. A kijuttatási mennyiség is munka közben állítható elektronikus úton. Az opcionális GPS érzékelővel a kalibráció is automatikusan elvégezhető.

2020-ban a vetőegység két változatban lesz elérhető. A 200 literes változat elektromos ventilátorral kezdetben a merevvázas kultivátorokhoz és rövidtárcsákhoz lesz elérhető, míg az 500 literes változat hidraulikus ventilátor részegységekkel a szállító alvázzal szerelt Rubin 10 félig-függesztett rövidtárcsákhoz és Kristall kultivátorokhoz rendelhető.

További újdonságokat láthatnak közvetlenül a kiállításról élő Facebook videóban november 13.-án és 14.-én!

Érdeklődni a Lemken termékeiről a következő elérhetőségeken lehet:
Szrnka Péter Dunától-Keletre: +36/30-852-5787
Póczik Balázs Dunától-Nyugatra: +36/30-748-5380

Vagy kattintson ide:
www.lemken.com/hu
facebook.com/LEMKEN.Hungary/