Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból mikrovállalkozásuk fejlesztésére pálinkafőzdék és autószerelő műhelyek is beadhatták kérelmeiket. Július 15-ig pályázhattak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz a támogatásért. Összesen 1163 támogatási kérelem érkezett be, kért segítség összege meghaladja a 24 milliárd forintot. A legtöbb kérelmező az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltségéhez juttatta el nyilatkozatát.

A borsodi kirendeltségéhez 248 darab pályázat érkezett. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 233 kérelmet kaptak az illetékesek. A legkevesebb kérelem Veszprém megyéből való, ott 109 darabot számoltak. A észak-keleti régióból majdnem annyian igényeltek támogatást, mint a többi területről összesen.

A legkisebb vállalkozások összesen 7 milliárd forintra pályázhattak. Az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/négyzetkilométer népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhettek támogatást a keretből. Ez cégenként legfeljebb 35 millió forintot jelent. Legkésőbb december 20-ig döntenek a beérkezett kérelmekről az illetékesek.