A 2018 novemberében indult FAIRshare elnevezésű, az Unió Horizont 2020 keretprogramjában támogatott projekt fő célja a gazdálkodók felkészítése a digitális korszakra a szaktanácsadók kapacitásfejlesztésén keresztül, lehetővé téve a szaktanácsadóknak meglévő digitális eszközök elérését, kipróbálását, tanácsadási folyamataikba a digitális megoldások beépítését.

Mindezekhez a projekt keretében egy Agrár-Digitális Eszköztár (DATs Inventory - Digital Advisory Tools Inventory) került kiépítésére, amely 2020. februártól érhető el egy rövid regisztrációt követően. Egy folyamatosan bővülő adatbázisról van szó, amely jelenleg 70 agrár-digitális tanácsadó eszközt tartalmaz, különböző európai országok agrár-digitális eszközeinek gyűjteményéből áll, továbbá lehetőséget biztosít új eszközök feltöltésére is.

A feltöltés néhány percet vesz igénybe, egy angol és magyar nyelvű leírást kell megadni a feltöltendő eszközről, valamint néhány kiegészítő információt, linket, képet és egy dokumentumot is megadhat a felhasználó. Az eszköz angol nyelven jelenig meg az adatbázisban.

A Digitális Eszköztár adatbázis a következő linken érhető el: https://fairshare-pnf.eu/tools

Bővebb információ a projektről pedig ITT található.