2050-ig várhatóan eléri a Föld népessége a 10 milliárd főt... Hogyan lehet ekkora embertömeget élelmezni és milyen küzdelmek állnak a mezőgazdasági termelők előtt? Pontosan nem tudjuk a választ, azonban az biztos, hogy a jelenlegi mennyiséghez képest 70%-kal kell több élelmiszert előállítani ahhoz, hogy az emberiséget táplálni tudjuk majd.

Egyértelműen látszik, hogy a termelés növeléséhez óriási fejlesztéseket kell végrehajtani a mezőgazdaság gépesítési - kutatás-fejlesztési - és finanszírozási oldalán is. Eric Schmidt, a Google elnöke és a Flextronics Lab IX Farm 2050 névre keresztelt innovációs összefogást indított útnak a mezőgazdasági technológia minél gyorsabb fejlesztése érdekében. A Farm2050 összefogáshoz csatlakozó vállalatok induló tőkével, valamint a tervezési-, gyártási-, és tesztüzemi feltételek megteremtésével járulnak hozzá a program sikerességéhez.

undefined

A Farm2050 együttműködés a Google, a DuPont, az AGCO, a UTC Sensitech, és a 3D Robotics összefogásával valósult meg. Flextronics Lab IX vezérigazgatója, Lior Susan merészen nyilatkozott a Farm 2050 programról: "Az emberek tudatában még mindig nem vonzó és divatos mezőgazdasággal foglalkozni. Ezért szeretnénk a legnagyobb vállalatokat összefogásra buzdítani és így rajtuk keresztül is népszerűsíteni az egyébként létfontosságú Farm2050 célkitűzéseit."

Farm2050 AgTec vállalat összefogásra szólít minden céget és várja a Farm2050 programhoz csatlakozni vágyók jelentkezését ERRE A LINKRE KATTINTVA.

A mezőgazdasági szektor hatalmas piacot jelent, a nettó mezőgazdasági jövedelem becslések szerint világszerte 120.000.000.000 $-t tesz ki évente. - Pedig a támogatási struktúra nincsen azon a szinten, hogy olyan mértékben tudja felgyorsítani a technológiai fejlesztések ütemét, ahogyan kellene - és mint ahogyan az más iparágakban működik. A Farm2050 program résztvevői hisznek a technológiai fejlesztések szerepében és abban, hogy ha sikerül a termelést megfelelő hatékonysággal növelni, akkor az valóban megmentheti az emberiséget.

Forrás: http://techcrunch.com/2014/11/20/farm-2050/