A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Környezettudományi Intézet, Nemzetközi Fejlesztési és Trópusi Osztály 2009. szeptemberétől indítja a Mezőgazdasági mérnök mesterképzést, ezen belül a Nemzetközi Mezőgazdaság Szakirányt.

A képzés célja, hogy a mesterszintű mezőgazdasági mérnöki képzés keretében elvégzett Nemzetközi Mezőgazdasági szakirány ismeretanyagával az európai és nemzetközi munkaerőpiacon, az Európai Unió intézményeiben, ENSZ, FAO, WHO, WFF és más nemzetközi szervezetekben egyaránt versenyképes szakmai és kiegészítő ismeretekkel rendelkező, idegen nyelven jól kommunikáló szakértőt, tanácsadót, programmenedzsert képezzünk.

A négy féléves mesterképzés (MSc) alatt a hallgatók az alapszak kurzusain felül az alábbi főbb tantárgyak keretében sajátíthatják el a nemzetközi szakértői ismeretanyagot:
Állattenyésztés az EU-ban és a fejlődő országokban, Az EU agrárpolitikája, Az EU gazdasága és intézményrendszere, EU integráció és nemzetközi gazdaság, EU talajvédelmi stratégiája, Globális talajföldrajz, Nemzetközi protokoll és diplomácia, Növénytermesztés az EU-ban, Trópusi és szubtrópusi állattenyésztés, Trópusi és szubtrópusi növénytermesztés és Szaknyelvi ismeret I.-II.