Az agrárszektornak ma három dologra lenne leginkább szüksége az eredményes működéséhez: elegendő rendelkezésre álló tőkére a versenyképesség növeléséhez; kiszámíthatóságra és energiabiztonságra a jövőre nézve; illetve megbízható partnerkapcsolatokra a stressz- és kockázatmentes napi munkához.

Szerencsére mindhárom területen úton van a segítség az agrárium szereplői számára!

Forráshoz a pár héten belül megnyíló Európai Uniós finanszírozású pályázati lehetőségeken belül lehet jutni. Ennek keretében mind az állattartás, mind a növénytermesztés vállalkozásai részesülhetnek vissza nem térítendő állami támogatásban, többmilliótól akár több milliárd forintig is! Érdemes megragadni ezt a lehetőséget, ha vállalkozása megérett a megújulásra!

kap

Forráshoz a pár héten belül megnyíló Európai Uniós finanszírozású pályázati lehetőségeken belül lehet jutni – fotó: Tiszta Energiák

A mai világban minden változik és a változások üteme a jövőben csak gyorsulni fog, tekintettel a klímaválságra vagy az energiahordozók árait érintő világpolitikai feszültségekre. Ennek a szeszélyes gazdasági környezetnek a negatív kihatásait lehet mérsékelni a megújuló energiaforrások telepítésével.

A napelemes energiatermelő rendszerekbe történő beruházás képes jelentősen csökkenteni és kiszámíthatóbbá tenni a vállalkozás rezsiköltségeit, akár 2-5 éves megtérülési idő mellett! Ehhez most akár 70%-os támogatás is igénybe vehető! Akkumulátorral kiegészítve a napelem képes biztosítani a vállalkozás üzembiztonságát is. Áramkimaradás esetén sem kell, hogy megálljanak a létfontosságú berendezések vagy termelői folyamatok.

kertészet

Kertészetek és díszkertészetek is pályázhatnak – fotó: Tiszta Energiák

Az akkumulátoros napelemes erőmű bizonyos méret felett kinyit egy ajtót az energia tőzsdei alapú kereskedelmére is. A napon belül változó energiaárak és a saját megtermelt zöldenergiával való szabad kereskedelem jövőbeni lehetősége az agrárium szereplői számára is rejtenek lehetőségeket a gazdaságosság javítására nézve.

Továbbá a zöldenergia felhasználása lehetővé teszi a gazdálkodóknak az egyéb elektrifikációs célú pályázatokon való részvételt is. Szintén fontos szempont, hogy beszállítóként egyre inkább előnyben részesülnek a minél nagyobb mértékben megújuló energiával működő vállalkozások.

napelem

A napelemes energiatermelő rendszerekbe történő beruházás képes jelentősen csökkenteni és kiszámíthatóbbá tenni a vállalkozás rezsiköltségeit – fotó: Tiszta Energiák

A stressz- és kockázatmentes pályázati lebonyolítást pedig a Tiszta Energiák biztosítja. Profi munkatársaink és szakértő partnereink 2010 óta vállalati pályázati környezetben edződnek és teljesen képben vagyunk egy ilyen pályázat minden lehetőségével és buktatójával.

Ismerjük a mezőgazdasági szereplők életét és munkáját, így az egész folyamat során egy nyelvet tudunk beszélni velük. Zökkenőmentesen végigvezetjük vállalkozását a pályázati dokumentáció, elszámolás, hiánypótlás útvesztőin, egészen a megvalósításig.

Gyors és megbízható ügyintézést kínálunk partnereinknek, magasszintű, professzionális kivitelezés mellett. A kis cégek rugalmasságával és a nagy cégek profizmusával, 15 év és sokezer napelemes rendszer telepítési tapasztalatával a hátunk mögött, állunk szíves rendelkezésükre!

A részletekről érdeklődhet az alábbi link alatti weboldalon, emailben az agrar@tisztaenergiak.hu címen, vagy személyesen Racsmány Dánielnél, a 06 20 508 0588 telefonszámon.

tiszta energiák