A kormány vidékfejlesztési politikája segíti e folyamatot, amely révén egyre többen jutnak jobb minőségű, kedvezőbb árú hazai élelmiszerhez, támogatva ezzel a magyar vidéket, agráriumot és munkahelyeket - jelentette ki Czerván György. Hozzátette: a helyi társadalom, a település és a térség megerősödését szolgálja az a korszerű és vonzó piactér, amely közel egymilliárd forintos komplex fejlesztési program részeként valósult meg.

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarország a következő hét évben minden eddiginél több uniós forrást fordíthat agrár- és vidékfejlesztésre. Rámutatott: miközben az EU 2014-2020 közötti költségvetése összességében 3 százalékkal lett kevesebb, az agrár- és vidékfejlesztési támogatások ezen belül 11 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Magyarország közel 20 százalékkal - 1,9 milliárd euróval, azaz mintegy 500 milliárd forinttal - kap többet agrárpolitikai célokra.

Romhányiné Balogh Edit polgármester az eseményen elmondta: a piaccsarnok és a fedett piactér megépítésére bruttó 303 millió forintot költött a város, amelyből több mint 91 millió forint volt uniós pályázati forrás. Az 1641 négyzetméter alapterületű létesítményben 8 üzlethelyiség és 48 fix elárusító asztal mellett állatorvosi szobát és gombavizsgálót is kialakítottak. A fedett piactér emellett közösségi, kulturális programok befogadására is alkalmas.