Az állattartó telephelyekre a takarmány kiszállítása többségében silófelépítményes tehergépjárművekkel történik. Egy mezőgazdasági traktorhoz képest egy teherautó fenntartási költsége jóval magasabb, nem is beszélve a szigorú súly és vezetési idő korlátozásokról, az éves műszaki vizsgáztatásról és a C-kategóriás jogosítvánnyal rendelkező sofőr szükségéről.

Az állatartó telephelyek sokszor pár kilóméterre helyezkednek el a takarmánykeverőtől, ami lehetővé tenné a mezőgazdasági traktorral történő takarmánykiszállítást. Erre nyújt megoldást a Premium Flow Solutions Kft. új, saját kompresszorral szerelt Spitzer tartálypótkocsi megoldása.

A 2-tengelyes, 18 tonna megengedett össztömegű, 33 m3 térfogatú alumínium felépítményes pótkocsival 14 tonna takarmányt lehet kiszállítani. Az ürítést a pótkocsira szerelt saját, Mouvex Typhon 1.130 m3 / óra szállítási teljesítményű csavarkompresszor végzi, amit a traktor kardánja hajt meg. Egyetlen fuvarral akár 4 különböző típusú táp is szállítható, aminek silókba történő leürítése a saját kompresszorral kevesebb mint 40 perc.

Több ilyen pótkocsi is használatban van már a magyar gazdáknál, akik kedvező tapasztalatokról számolnak be. A hajdúszováti 3J’ Kft. és a Csorvási Mezőgazdasági Zrt. már ilyen pótkocsikkal látja el takarmánnyal saját álattartó telephelyeit. Az egyik esetben egy régi tehergépjárművet váltott le a pótkocsi, a másik cégnél 2 traktor és sofőr munkáját váltotta ki az új jármű.

Kattintson a lenti videókra, hogy megtekinthesse a takarmányszállító pótkocsikat működés közben:

Műszaki tanácsadásért és ajánlatért keresse Vlcskó Pétert a 06 70 615 1906-os telefonszámon vagy a peter.vlcsko@flowsolutions.hu e-mail címen. További információért látogasson el a Premium Flow Solutions Kft. honlapjára.

A termékre vonatkozó ajánlatért látogasson el az Agroinform.hu Piactér rovatába.