Fazekas Sándor hangsúlyozta, Jordánia a levantei térség legstabilabb államaként fontos partnere lehetne Magyarországnak, ennek érdekében érdemes élénkíteni a Magyarország és Jordánia közötti szakmai és üzleti együttműködést. A vidékfejlesztési miniszter elmondta, Magyarország kész megosztani tapasztalatait a jordán féllel állattenyésztés, növénytermesztés és hulladékgazdálkodás területén, és javasolta a két tárca között 2008-ban megalakult mezőgazdasági munkacsoport újjáélesztését.

Al-Zubí úr elmondta, Jordánia forrongó szomszédjai által körülzárva is stabil tudott maradni, és részese az EU Mediterrán Partnerség keretében megvalósuló együttműködésnek. A jordán miniszter elmondta, hazájuk három éghajlati öv határán helyezkedik el, és egyedülálló enyhe klímája  miatt már a tél legelején elindul a mezőgazdasági termelés. Különösen büszkék arra, hogy az ország 1962-ben elvesztett víztartalékai ellenére is képes virágzó mezőgazdaságot működtetni. Al-Zubí kifejtette, fontos lenne, hogy a két ország közötti mezőgazdasági együttműködés, a már virágzó turisztikaihoz hasonlóan, közelebb hozza egymáshoz a jordán és magyar népet.

A találkozó végén a felek aláírták a növény-és állategészségügy területén történő együttműködésekről szóló szándéknyilatkozatokat.