Szombat

Többnyire felhős, borult lesz az ég. A csapadékzóna az ország délkeleti felére összpontosul. Ezeken a helyeken többfelé lehet eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A maximum-hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A délnyugati tájakon lesz a hidegebb időre.

Vasárnap

Felhőátvonulások mellett több órára is kisüthet a nap, de nyugat, északnyugat felől ismét egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Elszórtan lehet számítani záporra, északkeleten egy-egy zivatar. A szél nagy területen megerősödik, olykor viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között várható.

Időjárás előrejelzés a jövő hétre

A jövő héten a szokásosnál jóval hűvösebb időre számíthatunk, néhol már talajmenti fagy is előfordulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.

Azt írták: észak felől hideg léghullámok érik el a Kárpát-medencét, a hideg levegő fokozatosan áramlik Magyarország fölé. A valószínűségi előrejelzések szerint a napi maximum hőmérsékletek 20 fok alatt maradnak, és a minimumok is folyamatosan csökkennek majd a jövő héten. A leghidegebb részeken 5 fok alá is lehűlhet a levegő, és néhol már talajmenti fagy is előfordulhat.

A jövő héten a középhőmérsékletekben is csökkenés várható, így néhol már elindulhat a fűtési szezon – jegyezték meg, és felhívták a figyelmet arra, hogy első használat előtt érdemes szakemberrel átnézetni a kazánokat, a fűtőberendezéseket.

Hétfő

A napsütést felhőátvonulások szakíthatják meg. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A szél nagy területen megerősödik, főleg az északi megyékben viharossá is fokozódhat.

A minimum-hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Mihály Ferenc