Csütörtök

Északkeletről egy hidegörvény érkezik a térségünkbe. Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. A Dunántúl nyugati, délnyugati részein elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. A szél megélénkül, Borsodban terős széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet általában 24 és 30 fok között valószínű. Északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A szél megélénkül, olykor viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 17 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 24 és 31 fok között várható.

Szombat

Hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüthet a nap, de erősebben felhős területek is várhatók. Több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 10 és 20 fok között várható, a maximum-hőmérséklet többnyire 27 és 32 fok között alakul.

Citromsárga riasztás: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Citromsárga riasztás: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Király Ádám