Innovatív, készpénzmentes, tabletekkel és okosATM-ekkel felszerelt. Ezek a főbb ismérvei az OTP Bank legújabb egységének. 2018. november 20-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a bank első innovációs fiókját. Környezetvédelmi és hatékonysági okokból a hagyományos, papíralapú ügyintézést tabletekkel és aláírópadok alkalmazásával mérsékelik. Az innovációs fiók jelentőségét szemlélteti, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató nyitotta meg az új fiókot.

otp

„Az OTP Bank fennállásának közel 70 éve alatt kiépült ügyfélbizalom nagymértékben köszönhető annak a szakértelemnek és minőségi ügyfélkiszolgálásnak, amelyet a fiókhálózatban dolgozó munkatársaink garantálnak. Erre a fiókhálózatra a jövőben is építünk. Az elnök vezérigazgató hozzátette: „Ügyfeleink gyors, biztonságos és kényelmes kiszolgálása kiemelt célunk volt és ezután is az marad. Az OTP Bank vezető szerepet tölt be az innovációk terén. Már meglévő fejlesztéseinket és a soron következőket is bemutatjuk ügyfeleinknek Innovációs Fiókunkban. Azon leszünk, hogy az itt szerzett ismereteket és visszajelzéseket felhasználva folyamatosan bővítsük szolgáltatásainkat.”

Az új bankfiókban azonban nem csak technológiai újításokkal találkozhatnak a pénzintézet ügyfelei; a berendezés tervezésekor szintén a gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálást tartották szem előtt. Pultsorok helyett nyitott, ergonomikus helyiség várja a betérőket, mozgatható bútorokkal és átalakítható terekkel, felkészülve a közeljövőben a fiókba kerülő újdonságokra.

A jövő fejlesztéseihez az ügyfelek is hozzájárulhatnak majd. Mint azt Kő András fiókigazgató a megnyitón elmondta: „Hiszünk abban, hogy az innováció csak akkor lehet sikeres, ha annak középpontjában az ügyfelek állnak. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az új bankfiók megnyitása után a hozzánk betérő ügyfelek visszajelzései érdemben hozzájárulnak majd az országos hálózatban megvalósuló további fejlesztésekhez.”

Már most elérhető fontosabb fejlesztések:

  • Tabletek alkalmazása (a fióki prospektusokat ezeken jelenítik meg, az eszköz a papír alapú sorszámhúzást is kiváltja).
  • Tanácsadói kiszolgálás modern mobil eszközökkel
  • A Direkt-ponton az ügyfelek beléphetnek az internetbankba, megismerkedhetnek a korszerű online bankolás lehetőségeivel.
  • videóbankolási megoldás igénybe vételére is lehetőség van
  • aláírópad, a papírfelhasználás csökkentése érdekében
  • okos ATM

Az Innovációs Fiók november 21-től várja az OTP Bank meglévő és jövőbeni ügyfeleit. További információkat a fiókról az OTP Bank weboldalán találhatnak. Az újabb és újabb fejlesztésekről is itt értesülhetnek az érdeklődők.