A 2019-es AGROmashEXPO-n az innováció kapta a főszerepet a KITE Zrt. pavilonjában. Amellett, hogy bemutatták szerteágazó tevékenységüket, mindenbe belefűzték az újdonságok megjelenítését. A legújabb műszaki csodáktól egészen az óránként megjelenő fény- és lézershow-ig minden látványelem azt szolgálta, hogy bebizonyítsák: ma a mezőgazdaság elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül.

Számos területen nyújt segítséget a magyar gazdáknak a KITE Zrt. ahhoz, hogy gazdaságukat a modern technika segítségével minél költséghatékonyabban és sikeresebben működtethessék. Egy adott gép megvásárlásának útja náluk azzal kezdődik, hogy a gazdálkodó piaci áttekintés után megtalálja a számára legmegfelelőbb gépet, melyek közül a legtöbbet ki is próbálhatja a KITE Bérgép szolgáltatásával, majd megvizsgálja a finanszírozási lehetőségeket a KITE Hiteliroda kínálatából.

A történet azonban nem ér véget a gépvásárlással. Fontos mérlegelni azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a megvásárolt beruházási eszközhöz képzések, oktatások, van-e megfelelő szerviz- és alkatrész-ellátás, valamint szükséges-e biztosítással csökkenteni a kockázatot. Előbbi célt a KITE Zrt. Műszaki Igazgatósága, valamint az Alkatrészkereskedelmi üzletág kínálata szolgálja. A gazdaságra szabott és termeléséhez igazított személyes biztosítási ajánlatokat pedig a KITE Alkusz szolgáltatja.

KITE

A KITE Zrt. a gépvásárlás teljes útját segíti szolgáltatásaival – fotó: Agroinform.hu

A piacon jelen lévő társaságok számos ajánlata közül nehéz és időigényes megtalálni azt a biztosítást (gép, növény, állat, vagyon, felelősség és baleset), amely a mezőgazdasági termelést megfelelően tudja támogatni. A KITE Alkusz célja, hogy a gazdaságára szabott és termeléséhez igazított személyes ajánlattal időt, energiát és pénzt takarítson meg a gazdák számára.

Az új gépből idővel használt gép lesz, amelyen, ha gyorsan és kényelmesen tud túladni a gazda, ismét belevághat egy újabb gép megvásárlásába. A Gépkereskedelmi Üzletág ebben is a szolgálatukra lesz.

Annak érdekében, hogy partnereik maximális hatékonysággal és gazdaságosan tudják használni a tőlük megvásárolt új gépeket, egy oktatási rendszert alakítottak ki, amelyben alap-, közép- és felső szintű ismereteket sajátíthatnak el a gépkezelők.

A már évtizedek óta fennálló szolgáltatási rendszer, ami az elmúlt időszakban egészült ki számos új taggal, tökéletesen megbízható hátteret nyújt egy műszaki beruházáshoz.

A kiállítási terület felosztása ezekkel a szolgáltatásokkal kiegészített gépbeszerzés ciklikus folyamatát, az ún. KITE Gépéletutat mintázta.

Új és használt gép vásárlásakor is lehetőség van használtgép-beszámításra, így a vásárlónak nem kell időt és energiát fektetnie használt gépének, gépeinek eladásába.

A KITE Zrt. agronómia területén a vetőmag-, növényvédőszer- és műtrágya-kereskedelem mellett terménykereskedelemmel is foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy a gépvásárláskor lehetőség nyílik terménnyel is fizetni.

KITE

Mindegyik John Deere sorozatból kiállítottak egy erőgépet – fotó: Agroinform.hu

A KITE Zrt. által értékesített gépek a vevő nevén szerepelnek a gyártó garanciarendszerében, és ez folyamatos szervizfelügyeletet jelent a gazdálkodó számára. A több mint 250 fős, terv szerint képzett szervizapparátus közvetlen gyártói háttértámogatással segíti a gazdálkodókat problémáik megoldásában.

A gépkereskedelmet illetően az AgrárgépShow-n nagy hangsúly kaptak a traktorok, hiszen mindegyik John Deere sorozatból állítottak ki egy erőgépet. A John Deere több, mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik traktorgyártásban. Az ez idő alatt felhalmozódott tapasztalat és innováció ölt testet minden egyes új traktorban. A John Deere portfóliójában egyaránt megtalálhatók az univerzális felhasználású és speciális traktorok, legyen szó szántóföldi növénytermesztésről, kertészetről, szőlészetről, állattartó telepi munkáról vagy akár szállításról.

A KITE Zrt. széles munkagép-portfóliójából mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbbet, legyen szó kis, közepes, vagy nagy földterülettel rendelkező gazdaságról.

A KITE pavilonjában a KONGSKILDE magágykészítőket, sorközművelőket, RAUCH műtrágyaszórókat és GASPARDO lazítókat is megtekinthették az érdeklődők.

KITE

Számos márka újdonságait láthatták az érdeklődők – fotó: Agroinform.hu

A cég évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a kertészeti innovációkra is. Tapasztalataik szerint a szőlőtermesztés területén a termelőket két tényező befolyásolja a gépesítésben: az éghajlatváltozás és a munkaerőhiány. Előbbi miatt egyre gyorsabb munkavégzésre van szükség, utóbbi pedig azt eredményezi, hogy minél több humán munkaerőt igénylő területen gépeket szükséges bevetni.

Egyik kiemelkedő szériájuk ebben a szegmensben a PELLENC GRAPES’S LINE vontatott szüretelő család. Fejlesztésekor két kiemelt szempontot vettek figyelembe: a minél egyszerűbb és biztonságosabb kezelést, illetve a magas szüretelési minőséget. A széria öt tagja közül a gazdák kiválaszthatják a birtokméretüknek és termelési céljaiknak tökéletesen megfelelő modellt.

Az öntözési üzletág portfóliójában megjelent az új, saját KITE márkás csévélődobos öntözőberendezés. A napjainkra jellemző szélsőséges klimatikus viszonyok mellett számos növénykultúránk esetében elengedhetetlen az öntözés. Ezért ezeket a modelleket úgy alakították ki, hogy szántóföldeken és a kertészetekben is egyszerűen használható megoldást nyújtsanak.

A KITE Zrt. által forgalmazott kisebb teljesítményű gépek 10-15, a közepesek 30-40, míg a nagy teljesítményű gépek 60 hektáros területet is képesek lefedni. Az öntöződobok nagy előnye a kiváló ár-érték arány, a mobilitás, a megbízhatóság és az egyszerű használat.

A cég szakemberei segítséget nyújtanak komplett öntözőrendszerek specifikációjának elkészítésében, pályázatos árajánlatok készítésében, sőt, igény esetén a finanszírozásban is.