Lázban égnek a gazdák, mert végre lehetőség van arra, hogy pályázati forrásból fejlesszék a gazdaságukat, precíziós gazdálkodásra alkalmas gépeket szerezzenek be, és ezzel egy termelékenyebb, környezetbarátabb, modernebb termelésre álljanak át.

mezőgazdasági gép

Éppen ma jelent meg a "Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása" című pályázat felhívása! Ennek keretében vissza nem térítendő pályázati támogatás nyerhető el. A támogatás lehetőséget nyújt precíziós gépek és eszközök beszerzésére minimum 5, maximum 250 millió forintos támogatással.

Az első beadási határidő 2021. augusztus 9., a pályázat zárása 2021. november 19.

A felhívás szerint kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenység a mezőgazdaság digitális átállásához szükséges szolgáltatások igénybevétele és vásárlása a projekt költségvetésének minimum 7 %-áig.

Szolgáltatások és a hozzájuk kapcsolódó tanácsadás:

  • precíziós, georeferált talajmintavétel,
  • agrometeorológiai és egyéb, növényállományban elhelyezett szenzorok alapján növényvédelmi előrejelzések készítése,
  • abiotikus környezeti tényezők "okos" monitoringja (zárt termesztő berendezések esetében),
  • műholdas és földközeli távérzékelési adatok beszerzése és elemzése, menedzsment-zónák lehatárolása különféle eljárásokra alapozva,
  • differenciált anyagkijuttatási tervek és térképek készítése,
  • farm-menedzsment, mezőgazdasági döntéstámogató szoftverek üzemeltetése,
  • a precíziós gazdálkodásra történő átálláshoz kapcsolódó képzések, oktatások, valamint ez ezekhez a szolgáltatásokhoz kapcsolódó tanácsadás.

Ha céged képes a fenti szolgáltatások nyújtására, jelentkezz nálunk az alábbi űrlap kitöltésével, ahol be is jelölheted, milyen szolgáltatásokat vállalsz!

Célunk, hogy a szolgáltatók közzé tételével összehozunk a leendő pályázókkal! Töltsd ki az alábbi űrlapot!