Állattenyésztés

  • Az Állattartó telepek megújításának támogatása c. felhívás első beadási szakaszhatára: június 10. A pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.

Állattartó telepek megújításának támogatása felhívás első beadási szakaszhatára: június 10. – Fotó: Shutterstock

Kertészet és szántóföld

  • A Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása c. felhívás következő beadási szakaszhatára: június 22. A pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.
  • A Kertészeti üzemek megújításának támogatása c. pályázati felhívás első beadási szakaszhatára (határidő): július 20. A pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.
  • A Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása c. pályázati felhívás első beadási szakaszhatára augusztus 16. A pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.
  • A Vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázati felhívás további másfél éven keresztül érhető el az öntözési beruházást tervezők számára. 2 milliárd forint a maximális támogatás. A következő beadási határidő: augusztus 4.

levendula

Az ültetvénytelepítési pályázat következő beadási határideje: június 22.

Élelmiszeripar

Most jelent meg az Élelmiszeripari fejlesztések támogatása c. felhívás, a pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz. Beadási határidő: július 20.

Egységes kérelem

A Magyar Államkincstár 2021-ben is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. Ennek keretében az egységes támogatási kérelmek szankciómentes beadási határideje után a Kincstár ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat, amennyiben a kérelmek előzetes ellenőrzésekor potenciális problémát talál – olvasható a Magyar Államkincstár közleményében.

A hiányzó dokumentumokat 2021. június 9-ig lehet pótolni, a Kincstár által küldött értesítések alapján a pontatlan igénylések, a túligénylések, átfedések szankciómentes javítására pedig 2021. június 21-ig van lehetőség.

Hamarosan megnyíló pályázati lehetőségek

  • A Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása c. felhívás, a pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.
  • Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése c. pályázati felhívás, a pályázattal kapcsolatos további részleteket ITT találod, ahol ingyenes pályázati konzultációt is kérhetsz.

traktor és cukorrépa

A tervek szerint a precíziós támogatás első beadási határideje augusztus 9. lesz – Fotó: pixabay

Kistelepülések, kisebb gazdálkodók számára elérhető források

A Magyar Falu program keretében kiírt pályázat a falusi kisboltok támogatására az eredetileg tervezetthez képest további két hétig nyújtható be, a határidő így június 28.

A mezőgazdasági kisüzemek számára 2021. június 3. és 2021. június 17. között ismét megnyílt a lehetőség támogatási kérelmeik benyújtására. A pályázattal kapcsolatban ITT kérhető ingyenes konzultáció.

Hárommilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre az önkormányzatoknak kommunális gépek beszerzésére a Magyar Falu programban a "Kommunális eszköz beszerzése" című pályázati felhívásra június 11-ig lehet benyújtani a kérelmeket.
Megjelent a "Külterületi helyi közutak fejlesztése” című (VP6-7.2.1.1-21 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. június 30. naptól 2022. november 30. napig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd Ft. Önkormányzatok pályázhatnak.