Drága lehet a cégeknek az ársapka

A MOL drámai bejelentését követően, miszerint leáll a százhalombattai finomító, itt a következő sokkoló hír. "Az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas értékesítési volumenek okozta kihívásokra reagálva a Shell Hungary Zrt. új intézkedéseket vezet be 2022. augusztus 1-jétől" - írt ma a vállalat egy sajtóközleményben.

"A történelmi magasságokba emelkedett hazai kereslet, ugyanakkor a régiós üzemanyagpiacon az utóbbi évekhez képest számottevően kevesebb mennyiségű alapanyagkészlet kettőssége komoly kihívások elé állítja az energiaipari vállalatokat"

- írta a Shell. "A Shell Hungary Zrt. elsődleges célja ügyfeleinek biztonságos üzemanyag-ellátása, kiszolgálva a lakossági vásárlókat, valamint az ország és a gazdaság működését biztosító vállalati partnereket. (...) Az ügyfelek és a munkavállalók érdekeit szem előtt tartva a vállalat a mindennapok mobilitásának biztosítása érdekében működését optimalizáló intézkedéseket léptet életbe 2022. augusztus 1-jétől."

Íme a Shell 1089 Budapest Kálvária téri, augusztus elsejével bezárásra kerülő benzinkútja. Fotó: Google StreetView

Az optimálisabb hálózati működés és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás érdekében az alábbi öt töltőállomásának üzemeltetését időszakosan szünetelteti a Shell:

  • 1089 Budapest Kálvária tér

  • 1112 Budapest Hetényi u. 3.

  • 2370 Dabas Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)

  • 8000 Székesfehérvár Balatoni út

  • 8500 Pápa Celli utca 6.

A vásárlók 5-10 km-en (Dabas esetén 30 km-en) belül találnak másik Shell állomást, így a vállalat üzemanyagát választók ellátása folyamatosan megoldott. Ez az intézkedés a vállalat szerint egyben segítséget jelent a munkaerőhiánnyal küzdő Shell töltőállomáshálózatnak, mivel a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó állomásokon folytatják a munkavégzést.

Íme a Shell 2370 Dabas Pesti úti, augusztus elsejével bezárásra kerülő benzinkútja. Fotó: Google StreetView

További módosuló rendben működő töltőállomások

Teszt jelleggel – az idén februárban nyitott mosonmagyaróvári kamionos állomás mintájára – egy debreceni, illetve egy mosonmagyaróvári töltőállomás kiszolgálását a Shell szerződött vállalati partnerei igényeire szabva alakítja át 2022. augusztus 3. napjától.

Az érintett állomások a

  • Mosonmagyaróvár Gabonarakpart 6., és a

  • Debrecen Balmazújvárosi út 5. címeken találhatók.

Az új működési rend bevezetéséről szóló döntést a szerződött partneri vásárlók eddig is jelentősen nagyobb arányára való tekintettel hozta meg a vállalat. Az átalakítástól kiszámíthatóbb üzemanyag-disztribúciót, a szerződéses partnerek igényeihez jobban illeszkedő kiszolgálást, rövidebb fizetéssel töltött időt, valamint hatékonyabb munkaerő-allokációt vár a vállalat. Az állomásokat az euroShell kártyával rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni. Az euroShell kártyával nem rendelkezők számára mindez nem jelent jelentős változást, ellátásukat az adott városon belüli másik Shell töltőállomás biztosítja.

Íme a Shell 1112 Budapest Hetényi u. 3. szám alatti, augusztus elsejével bezárásra kerülő benzinkútja. Fotó: Google StreetView

A Shell Hungary Zrt. meggyőződése, hogy fenti intézkedések a jelenlegi piaci körülmények között elősegítik az ellátásbiztonság fenntartását. Így a hatósági áras üzemanyagok árusítása mellett a Shell prémium termékeket tankoló vevők továbbra is be tudják szerezni a megszokott (...) üzemanyagokat.

(Forrás: Shell)