A növénytermesztés értékeléséhez, az öntözés monitorozásához és a termelés optimalizálásához nyújthat segítséget a MicaSense RedEdge-MX multispektrális szenzor és a Draganflyer Commander drón (UAV) egyesítése – írja az IoT Zóna.

A Draganfly és a MicaSense közös fejlesztése – fotó: Draganfly Inc

A repülő szerkezet – ahogy a drónok általában – az irányváltoztatást a motorok fordulatszámának szabályzásával végzik. A növények állapotát pedig az integrált multispektrális kamerákkal követik nyomon. Drew Baustian, a MicaSense üzletfejlesztési igazgatója elmondta, ez egy kivételes lehetőség azok számára, akik a professzionális multirotoros és multispektrális megoldásokat keresik.

Cory Baker, a Draganfly termékmenedzsere hozzátette, évek óta együttműködnek MicaSense kamerák fejlesztőivel, ezért a cég bármelyik nagy teljesítményű szenzora beépíthető a drónjaikba. A szerkezet viszonylag könnyű, strapabíró és könnyen szállítható.

A csomaggal kapcsolatban kiadott közlemény szerint a fejlesztés azokba a gazdaságokba ajánlott, ahol a pilóta nélküli repülők használatakor fontos a hosszú repülési idő, a részletes képfelbontás, a pontosság és a magas szintű adatbiztonság. A rendszert nem csak vállalkozásoknak, hanem önkormányzatoknak is ajánlják.

A Commander Ag-Pro csomag teljes egészét Észak-Amerikában gyártják és fejlesztik.