Élelmiszeripari Innovációs Központ 600 négyzetméteres területén az
erre a célra alakult Békéscsabai Kolbászgyártó Kft. alakította ki a
kisüzemet - mondta az MTI-nek az egyik ügyvezető igazgató.
A társaság, amelynek két tagja elismert hentesmester a városban
mintegy 30 millió forintos beruházással tette alkalmassá az
innovációs központot az uniós normáknak megfelelő húsüzem
működtetésére - mondta Kruchió Zsolt.
Hozzátette: a fejlesztés eredményeként kialakítottak egy
füstölő- és érlelő kamrát, valamint az ezekhez szükséges
légtechnikai berendezéseket.
A cég az idei esztendőre 200 millió forintos árbevétellel
számol, s egyelőre belföldön piacon kívánják értékesíteni a
várhatóan békéscsabai vastag- és békéscsabai vékonykolbász néven
forgalomba kerülő termékeiket.
A kft. egyelőre nyolc munkatárssal kezdi meg a működését, de a
már eldöntött további bővítések és a külpiacokon való tervezett
megjelenés miatta további 8-10 új munkahely létrehozása is
napirenden van.
Forrás: MTI