Ezekben a hetekben állnak hadrendbe a betakarított kukoricatáblákon a szárzúzók. Vízszintes vagy függőleges tengelyű, vontatott vagy függesztett, hajtott kalapácsos vagy aprító henger a jó választás? Ennek jártunk utána heti körkérdésünkben.

A nagy gazdaságokban a nagy munkaszélességű függesztett, vízszintes tengelyű szárzúzók nagy területteljesítmény mellett képesek minőségi munkát végezni. – fotó: Agroázis Csoport

A napokban tette közzé sajtóközleményben a hírt a minszki Belarus MTZ traktorgyár, hogy a hannoveri Agritechnica szakvásáron vadonatúj fejlesztésű traktorcsalád prototípusáról rántja le a leplet. A bemutatásra kerülő Belarus-742 típusnévre hallgató új koncepció az 50-75 LE-s kategóriát hivatott prezentálni majd az AGRITECHNICA-n.

Az új széria már összhangban áll a mai modern traktorépítési tendenciákkal – fotó: belarus-tractor.com

Az Új Alkotmány Kft. története hasznos olvasmány lehet minden gazdaság számára. Minden jó, ha a vége jó: a CLAAS ARION traktorok és a 2 Annaburger szervestrágya-szóró kiváló összhangban dolgozik Mezőkovácsházán.

Kotroczó István és az egyik Annaburger szervestrágya-szóró a gépműhely udvarán – fotó: Agroinform.hu / Farkas Imre

Az Alpego magyarországi importőre, az Alp-Agro Kft. augusztus 09-én tartotta tüskevári telephelyén szántóföldi bemutatóját. Az Alp-Agro Kft. két fő márka importőre, az olasz Alpego és a német Saphir munkagépek képviseletét látja el Magyarország területén.

Alpego Mega Craker KX 9-410 középmély lazító

A tengerentúlon szintén sikeres LEXION immár ott is zöld-fehér CLAAS-színbe "öltözik át". Mi is beszámoltunk az újgenerációs LEXION kombájncsalád bemutatkozásáról, amely már a CLAAS zöld-fehér színeiben érhető majd el a tengerentúlon is. Már a CLAAS of America, Inc. fogadó épületének bejáratánál is az új széria fogadja a látogatókat a megszokott CLAAS-színekben, és a cég honlapján is így érhető el a termékek között az új generáció, bár még a régi 670/730-780 széria CAT ruhában is benne van a terméklistában, de valószínű ez már csak idén lesz így.

Az utolsó LEXION-széria, amely sárga-feketében készült, Észak-Amerikában – fotó: claasofamerica.com

A Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft. a 79. OMÉK társrendezvényeként megtartott 32. Bábolnai Gazdanapok alkalmával elnyerte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gépészeti innovációs különdíját. Az elismerés nívóját tovább emeli, hogy idén mindössze három díj talált gazdára a gépkereskedelmi kiállítók között.

Sokoró SET GM 45É rövidtárcsa gyakorlati gépbemutatón – fotó: Farkas Imre / Agroinform.hu

A MEGFOSZ által szervezett és 2019. január 24-én megtartott Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokságának döntőjén a pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapata nyerte meg az Agrárminisztérium által támogatott és a Szal-Agro Kft. által szervezett 4 napos lengyelországi tanulmányutat.

"Újdonság volt számunkra, hogy a kaszálási világrekordot a SAMASZ által gyártott kaszával teljesítették"

Október elején mutattak be hivatalosan három új típusú elektromos metszőollót a SPEEDY, a STARK M és STARK L néven, melyek a green, azaz zöld vonal termékválasztékát bővítik. A zöld vonal termékeit kis- és nagyüzemi felhasználásra egyaránt ajánlja a forgalmazó.

Az ollók rendkívül kis súlyuknak és kialakításuknak köszönhetően kényelmesen használhatók.

Érdemes utánaolvasni az OPaLL-AGRI váltvaforgató ekék akciójának is! Kattints ide!

A KITE Zrt pedig mint a John Deere és a JCB egyetlen hivatalos hazai új gépforgalmazója előrendelési lehetőséget biztosít 2020-ra.