A tárca közleménye szerint a kiállítás a legnagyobb lengyel mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnológiai vásár.

A tájékoztatás alapján a POLAGRA megnyitója után Stanislaw Kalemba, Lengyelország mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere a VM és a lengyel partnertárca közös standján fogadta a magyar delegációt, majd egyebek mellett meglátogatták a magyar borokat és a "Kiváló Magyar Élelmiszer" védjegyes termékeket bemutató magyar kiállítást.

A lengyel mezőgazdasági miniszter a Kardeván Endre államtitkárral folytatott megbeszélésén a visegrádi együttműködés fontosságát hangsúlyozta. A téma különösen aktuális, hiszen Magyarország jelenleg egyszerre két közép-európai regionális nemzetközi szervezet, a Visegrádi Csoport (V4) és a Közép Európai Kezdeményezés (KEK) elnöki tisztét is betölti - emlékeztet a közlemény.

Magyarország is nagyon fontosnak tartja a közép-európai kapcsolattartás különböző formáit, különösen érvényes ez Lengyelországra, hiszen országaink hagyományosan jó kapcsolatot ápolnak, szakmai és vezetői szinten egyaránt - idézi a közlemény Kardeván Endrét.

Az államtitkár a rendezvényhez kapcsolódóan rövid megbeszélést folytatott Olekszandr Sen ukrán mezőgazdasági miniszter-helyettessel is - olvasható a VM közleményében.

Kép: VM Sajtóiroda