A Magyarhomorogi Aratófesztiválon, a tavalyi évhez hasonlóan, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara búzagyűjtést hirdetett. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással minél több búzát gyűjtsön.

Az összegyűjtött búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában osztja szét a határokon innen és a határokon túl a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására. Évről évre egyre több magyar gazda fog össze a jó cél érdekében.

A rendezvényre a kiváló aratási időjárás mellett is érkeztek helyi és környékbeli gazdálkodók. Ennek eredményeképpen a NAK sátrában 150 kg búza gyűlt össze.

búza

A NAK sátrában 150 kg búza gyűlt össze – fotó: Shutterstock

Az eseményen részt vevő kiállítók között a NAK kiállítói különdíjat adományozott Körösszakál község önkormányzatának. Termékei között szerepel a 100%-os, adalékmentes gyümölcslé, melynek a melléktermékei is hasznosításra kerülnek meggymagpárna-készítés formájában. További termékek: szörpök, esszenciák. A különdíjat Beregi Zoltán helyi falugazdász adta át.

Az adományok felajánlására augusztus 10-ig folyamatosan lehetőség nyílik.