A magyar tanyák, tanyás térségek fejlesztési támogatásán túl a 2011 óta sikeresen működő Tanyafejlesztési Program mellett fontosnak tartja a tárca, hogy évről évre magas szintű elismerésben részesítse azokat az egyéni tanyagazdaságokat, amelyek azáltal, hogy a természeti környezettel összhangban, a tájba és az adott térség gazdasági és társadalmi szövetébe megfelelően illeszkedő tanyagazdaságot hoztak létre, jó mintául szolgálhatnak más tanyák számára – áll az Agrárminisztérium közleményében.

tanya

A 2018-as Év Hagyományőrző Tanyája díj nyertese.

Az ez évi kiírásban három kategóriában mérettethetik meg magukat a tanyagazdák: az Agrárminisztérium kiosztja „Az Év Tanyagazdasága” és „Az Év Hagyományőrző Tanyája” díjat, emellett értékeli a közönség által legjobbnak ítélt gazdaságot is. A meghirdetett kategóriák első három helyezettje az elismerő oklevél mellett idén először pénzjutalomban részesül, amely kizárólag a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

A pályázatok benyújtására a www.hoi.hu illetve a www.kormany.hu honlapról elérhető pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével, valamint a kötelező mellékletek megküldésével 2020. április 30-a 23 óra 59 percig van lehetőség.