A 31. AGROmashExpo - minden szakmabeli örömére - az AgrárgépShow-val egy időben és egy helyen agrárkiállítás-csokorként nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A Hungexpo első rendezvényén a jó termés reményében köszöntötték az új gazdálkodási év kezdetét.

 

A 30.000 négyzetméteren megrendezett AGROmashExpo és AgrárgépShow Magyarországon, minden idők legnagyobb szakmai kiállításává nőtte ki magát.

A siker egyik oka a magyar agrárium megerősödése, a másik ok pedig a szakmai szövetségek összefogása, amely a látogatók és a kiállítók érdekeit egyaránt szolgálja.

A rangos eseményt Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg és gratulációját fejezte ki a magyar mezőgazdasági gépipar -és kereskedelem felé. Jelenleg a magyar mezőgépipar termékeit alapvetően a jó minőség és közepes árszínvonal jellemzi, ezért hazánk piaci lehetőségei nagyon kedvezőek.

A vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy a kormány határozott szándéka Magyarországot Közé-Európa termelési központjává és fejlesztési centrumává emelni az iparban és a mezőgazdaságban egyaránt.

Az elmúlt két évtizedben jelentősen megnőtt a géppark Magyarországon, így eredményesnek tekinthető a magyar agrárium gépesítése. A siker azonban akkor lesz teljes, ha megvalósul a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kiemelt céljaként a kis - és közepes családi gazdaságok felemelése az újonnan kiírandó gépesítési programokkal.


A vidékfejlesztési miniszter elárulta, hogy 2013 mozgalmas évnek ígérkezik a mezőgazdasági kiállítások vonatkozásában, hiszen idén is lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK), ahol díszvendégként Oroszországot és Kazahsztánt ismerhetjük meg.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy bízik az AGROmashExpo és AgrárgépShow sikerében és abban, hogy a rendezvény minél több fiatalnak hozza meg a kedvét ahhoz, hogy beszálljanak az agrárium és az élelmiszeripar izgalmas versenyébe.

Záró akkordként Dr. Soós Sándor, az AGROmashExpo és AgrárgépShow Termékverseny projektvezetője konferálta fel a rangos megmérettetés díjátadó ünnepségét.

Dr. Soós Sándor a 31. AGROmashExpo, a 3. AgrárgépSow, a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert kiállítások innovációs díjainak és különdíjazottjainak bemutatása előtt elmondta, hogy a Termékversenyre három szakmai csoportban került sor. Az input-, gépesítés- és logisztika katergóriákban egyaránt csak korszerű, korunk környezettudatos kihívásainak megfelelő termékekkel vehettek részt a pályázók.

A Termékverseny díjazottjairól IDE KATTINTVA részletesen olvashat!




Az AGROmashExpo és AgrárgépShow megnyitó ünnepségéről hamarosan még több képpel és videó tudósítással is jelentkezünk!