A módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.

A Magyar Méhészeti Nemzeti Programról szóló, múlt év őszén hozott földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri (FVM) rendelet meghatározza a program alapján nyújtható támogatásokat.  
A támogatás forrása a központi költségvetés FVM fejezetében a Méhészeti Nemzeti Program jogcímen előirányzott összeg, valamint az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap terhére az EU Bizottsága határozata szerint a Méhészeti Programban meghatározott célok megvalósításának támogatására meghatározott pénzösszeg. A támogatás a méhészek képzéséhez, valamint a termelés meghatározott feladataihoz használható fel.  
A múlt év szeptember 1-jétől ez év augusztus 31-ig tartó végrehajtási időszakra a rendeletben meghatározott 2 millió eurós támogatás igénybe vehető a megfelelően felkészített méhcsaládok engedélyezett szerrel optimális időpontban történő varroa atka elleni szakszerű kezeléséhez, valamint a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények hatékonyságának növelése érdekében a méhészetben felhasznált számlával igazolt répacukorköltségekre. Ezt az összeget május 20-tól 2 millió 180 ezer euróra emelte a miniszter.