Arysta gyomirtók

Az Arysta gyomirtó termékek részletes leírásáért és a 2013-as katalógus letöltéséért KATTINTSON IDE!


  • Acord 500 SC gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:

A készítményt a cukorrépa kelése után posztemergensen kell kijuttatni, a jobb hatékonyság
érdekében osztott kezelés formájában.

Hatásmechanizmus:
Benzofurán származék. Az osztódó szöveteket károsítja (növekedésgátló). Hatással van az oxidatív foszforilációra és a mitokondriumok belső membránjában fokozza a H+ diffuzibilitását, ennek következtében az oxidatív lebontásból származó energia nem alakul át nagy energiájú kémiai kötéssé, ATP-vé.

Hatástünet, szelektivitás:
Kétszikűek és egyes egyszikű gyomok ellen hatékony. A hatás a növekedés leállásában, illetve a hajtások „széttörésében” jelenik meg.

  • Beetup Compact gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt posztemergensen kell kijuttatni, osztott kezelések formájában, a magról kelő kétszikű gyomfajok érzékeny fenológiai állapotához igazítva. Az egy tenyészidőszakban kijuttatható maximális dózis 4,5 l/ha!

Hatásmechanizmus:
Mindkét hatóanyag bisz-fenilkarbamát származék. Levélherbicidek, de csírázás- és növekedésgátló másodlagos hatással is rendelkeznek. Fő hatásuk a fotoszintézisgátlás. A fotoszintézis elektrontraszportját gátolják.

  • Beetup Trio gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
A kijuttatást osztott kezeléssel kell elvégezni. Az első kezelést a cukorrépa fejlettségétől függetlenül, akár annak kelésekor, szikleveles állapotban is végre lehet hajtani 1,5 l/ha dózissal. A második kezelésre a gyomosodástól függően kerülhet sor, de legkorábban az első kezelést követő 8–10 nap múlva 2,0 l/ha dózis alkalmazásával.

Hatóanyag-tartalom:

60 g/l fenmedifam, 60 g/l dezmedifam, 60 g/l etofumezát.

A három hatóanyag kombinációja önmagában is jól használható azokban az esetekben, ahol
olyan gyomviszony alakult ki, melyben
– az általánosan előforduló cukorrépa gyomok együttesen vannak jelen,
– a gyomborítottsági arány nem tolódik el néhány gyom javára,
– nehezen irtható gyomok nem fordulnak elő, vagy célzott védekezést kellene alkalmazni.

  • Betasana SC gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt posztemergensen kell kijuttatni. A permetezés történhet osztott kezelések formájában, a magról kelő kétszikű gyomfajok érzékeny fenológiai állapotához igazítva.

Hatásmechanizmus:
Bisz-karbamát származék. Levélherbicid, de csírázás- és növekedésgátló másodlagos hatással is rendelkezik. Fő hatása a fotoszintézis-gátlás. A fotoszintézis elektron transzportját gátolja.

  • Cliophar SL 300 gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
Cukorrépában acattal, parlagfűvel, keserűfű-félékkel vagy napraforgó árvakeléssel fertőzött terület kezelésére alkalmazható. Kalászos gabonában a kezeléseket a kultúrnövény háromleveles korától szárba szökkenésig, kukoricában a háromleveles kortól 15–20 cm-es
fejlettségig, repcében a 4–6 leveles állapottól a virágbimbók megjelenéséig, lenben 8–12 cm-es fejlettség mellett, vöröshagymában a 3–4 leveles stádiumban, amikor a leveleken a viaszréteg már kialakult, és a hőmérséklet 20 oC alatt van, lehet elvégezni (zöldhagymában nem használható). Mustárban és olajretekben a kultúrnövény 4–6 leveles fejlettségi állapotában kell a készítményt kijuttatni.

Hatásmechanizmus:
A hormonrendszerre ható herbicidek csoportjába tartozik (pikolinsavszármazék). A csírázást követően a koleoptil és hipokotil, majd a hajtáscsúcs, gyökércsúcs, kambium, axiális rügyek és a nóduszok merisztéma régióiban fejti ki hatását. A hormon típusú készítmények olyankor hatnak, amikor a növény intenzív növekedési szakaszban van (bokrosodás, szárba indulás).

  • Dicophar folyékony gyomirtó permetezőszer - A pázsitdoktor

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt a gyep nyírását követően, a kétszikű gyomnövények növekedésének újbóli megindulása után kell kijuttatni.

Hatásmechanizmus:
A készítmény hatóanyagai a gyomok levelein keresztül jutnak a növénybe, majd elsősorban a
hajtások és gyökerek merisztémaszöveteiben halmozódnak föl. A hormonális egyensúly felborításával, a növekedés megakadályozásával a gyomnövények pusztulását idézik elő.

  • Flurostar 200 folyékony gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikále) a készítményt azok 2-3
leveles állapotától a kalászhányás kezdetéig lehet kijuttatni. Kukoricában (takarmány) a kultúrnövény 4–6 leveles állapotában kell kijuttatni a készítményt.

Hatásmechanizmus, szelektivitás:
A fluroxipir a hormonrendszerre ható herbicidek közé tartozik. Felszívódó, szisztémikus hatóanyag. Olyankor hat, amikor a növény aktív növekedési szakaszban van. A hatóanyagnak ellenálló gyomok az egyszikűek és sok kétszikű. Speciális célokra (gabonában galaj ellen, kukoricában szulák ellen) használják.

  • Izoron 500 SC folyékony gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt a kultúrnövény vetése után, kelése előtt (preemergensen) vagy a búza, árpa kelése után, 2–3 leveles fejlettségtől a bokrosodás végéig lehet kijuttatni.

Hatásmechanizmus:
Levél- és talajherbicid. Fotoszintézis-gátló. Az elektrontranszport gátlásával leáll a NADP redukciója és az ATP kialakulása ADP-ből (fotofoszforilálás). A mitokondriális elektrontranszportot is gátolja, így az oxidatív foszforiláció is leáll. A széndioxid-felvétel és az oxigéntermelés megszűnik.

  • Kapazin gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
Szántóföldi kultúrákban
, azok vetése előtt, illetve után a csírázás megindulásáig, akkor, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja. 3%-nál kevesebb szervesanyagtartalmú talajokon ez a technológia nem alkalmazható. Tarlókezelésre évelő gyomnövények ellen tarlóhántás után azok 15–30 cm-es nagyságakor. Mezőgazdaságilag nem művelt területek: utak, útpadkák, vízmentes állapotú vízelvezető árkok, ipari létesítmények,
üzemanyagtöltő állomások, repülőterek, vasúti pályatestek, totális gyomirtására, ahol azt helyi rendelet nem tiltja. Lakott területek, kiskertek, temetők totális gyomirtására, ahol azt helyi rendelet nem tiltja. Vízzel nem borított csatornák, árokpartok gyomirtására nád,
gyékény és egyéb nehezen irtható évelő gyomfajok ellen. Szójában a hüvely sárga-sárgásbarna elszíneződését követően alkalmazható, amikor a szója babszemek nedvességtartalma
30% körül van. Repcében, szójában a kijuttatás kizárólag földi géppel (hidas
traktorral) történhet. Alkalmazása vetőmagtermesztésben nem javasolt.
Őszi búzában és őszi, valamint tavaszi árpában aratás előtti gyomirtásra, a betakarítás megkönnyítésére javasolt.

Hatásmechanizmus, hatástünet, szelektivitás:
A glifozát hatóanyag az EPSP szintetáz gátlók közé tartozik. A növény a klorofillt tartalmazó zöld részein keresztül veszi fel. Nem szelektív (totális) gyomirtó szer. Kerülni kell a szer termesztett
növényekkel való érintkezését.

Hatásmechanizmus, hatástünet, szelektivitás:
A glifozát hatóanyag az EPSP szintetáz gátlók közé tartozik. A növény a klorofillt tartalmazó zöld részein keresztül veszi fel. A hatóanyag innen transzlokálódik a gyökerekbe, tarackokba, rizómákba. A hatástünetek 1–2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél-
és hajtásbarnulásban. A folyamat visszafordíthatatlan, az érintett növény elpusztul.

  • Nautius gyomirtó permetezőszer - Felhasználható: kalászosokban

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálé) a készítményt tavasszal a fagyok megszűnését követően a kalászosok zászlós leveles koráig (zab esetében 2 nóduszig) alkalmazható.

Hatásmechanizmus, hatástünet, szelektivitás:
A hatóanyagok a szulfonil karbamidok csoportjába tartoznak, amelyek hatásmechanizmusukat tekintve acetolaktát-szintetáz (ALS) működést gátló herbicidek. Hatásukat levélen, hajtáson keresztül felvéve, majd a növényben transzlokálódva fejtik ki.

  • Solaris gyomirtó permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
Napraforgóban a kezelést a kaszatok 25–30%-os víztartalma mellett kell elvégezni.
Őszi káposztarepcében, mustárban, olajretekben a készítményt akkor kell kijuttatni, amikor a becőkben lévő magvak már barnák és kimorzsolhatóak, a magvak 35–40%-os nedvességtartalmánál, a tervezett betakarítás előtt 4–6 nappal. Vetőburgonyában kizárólag földi úton, a betakarítás előtt 8–10 nappal kell a készítményt kijuttatni.

Hatásmechanizmus:
Kontakt, perzselő hatású hatóanyag, mely igen hamar, mintegy 15–30 perc alatt bejut a növénybe. Hatására a fotoszintézis során szuperoxid keletkezik, mely károsítja a sejtmembránt és a citopazmát.

  • Targa Super gyomirtó permetezőszer egyszikűek ellen

Javasolt növényvédelmi technológia:

A kezelést cukorrépában a kultúrnövény 4–6 leveles korától 8–10 leveles fejlettségéig, burgonyában 5–15 cm-es fenológiai állapotban, napraforgó, repce, len kultúrákban
4–6 leveles, szója, lucerna 5–15 cm-es, borsó, bab 8–10 cm-es fejlettségi állapotában, almástermésű és szőlőkultúrákban a gyomfejlettséghez igazítva a vegetációs időszakban lehet elvégezni a gyomok 3–5 leveles fejlettségénél. Őszi káposztarepcében a gabona árvakelések irtására a gyomok gyökérváltása előtt (2–3 leveles stádium) 0,4–0,6 l/haos dózissal használható.
Erdészetben siska nádtippan ellen a készítményt a gyomnövény intenzív növekedési szakaszának kezdetén kell kipermetezni.

Hatásmechanizmus:
Az ariloxi-fenoxi-propionátok csoportjába tartozó quizalofop-P-etil a növénybe felszívódva és
a növény szállító rendszerében haladva gátolja az acetil-S-CoA-karboxiláz enzim működését. Ezáltal megakadályozza a zsírsav bioszintézisét.

Hatástünet, szelektivitás:
A Targa Super hatóanyaga a zöld részeken keresztül kerül a növénybe (levélherbicid), gyorsan
felszívódik és jól szállítódik a növényben, így a föld alatti rizómákba is eljut. Szelektíven irtja a legtöbb fűféle (egyszikű) gyomot kétszikű kultúrákban.

  • Viking 700 SC - Pre- és posztemergens (a gyomok és a cukorrépa kelése előtt
    és után használható) folyékony gyomirtó szer.

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt a cukorrépa vetése után, kelése előtt (preemergensen), valamint kelése után
(posztemergensen) lehet kijuttatni. A jobb hatékonyság érdekében az állománykezelést osztott
kezelés formájában célszerű elvégezni.

Hatásmechanizmus:
A fotoszintézis-gátló herbicidek csoportjába tartozik.

Hatástünet, szelektivitás:
A metamitront a növény a levélen keresztül és a talajból is felveszi, ezért talaj- és levélherbicidként is használható. Cukorrépában a hatóanyag viszonylag gyorsan bomlik.

A gyomirtószerek részletes leírásáért, IDE KATTINTVA LETÖLTHETI A TERMÉKKATALÓGUST!

Rovar- és atkaölők az Arysta kínálatából:

IDE KATTINTVA LETÖLTHETI a rovar- és atkaölő szerek katalógusát!

  • Argol Plusz - Rovarölő permetezőszer és adalékanyag.

Hatásmechanizmus:
Természetes olajszármazék-tartalmú rovarölő szer, lemosó permetezőszer és segédanyag. A károsítók felületét lefedve azok fulladásos pusztulását okozza. Adalékanyagként segíti a növényvédő szer szétterülését a növényen, és ezáltal javítja a hatást.

Javasolt növényvédelmi technológia:
Lemosó permetezőszerként alkalmazva, a kezeléseket alma, ribiszke, köszméte kultúrákban a
rügypattanáskor, csonthéjasokban a rügypattanás előtt kell elvégezni. Szőlőben takácsatkák téli tojásai és akác pajzstetű fiatal lárvái ellen a kezeléseket lemosásszerű permetezéssel, rügyfakadási időszakig kell befejezni. Később végzett kezelések perzselési tüneteket okozhatnak.

  • Apacs 50 WG - Felszívódó rovarölő permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
Burgonyában a burgonyabogár elleni védekezést a lárvák tömeges kelésére javasolt időzíteni.
A kezelést szükség esetén 14 nap múlva célszerű megismételni.
Almában, körtében és őszibarackban levéltetvek ellen előrejelzés alapján, sziromhullás után az
első kis kolóniák megjelenése idejére célszerű időzíteni az első védekezést.

  • Carpovirusine - Biológiai rovarölő szer. Felhasználható: almában

Javasolt növényvédelmi technológia:
Almamoly ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni a kis hernyók
tömeges kelésekor. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 10–12 napontként kell megismételni.

  • Catane - Lemosó permetezőszer.

Hatásmechanizmus:
Természetes olajszármazék-tartalmú rovarölő szer, lemosó permetezőszer.
A károsítók felületét lefedve azok fulladásos pusztulását okozza.

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítmény a tojás alakban telelő piros gyümölcsfa-takácsatka és levéltetvek, valamint
pajzstetvek elleni védekezésre alkalmazható.

Felhasználható: alma, körte, csonhéjas kultúrákban.

  • Cyperkill 25 EC - Gyors hatású rovarölő permetezőszer.

Hatástünet, szelektivitás:
A hatás gyorsan jelentkezik (taglózó). A rovarok mozgása rendellenessé válik, majd elpusztulnak. A Cyperkill 25 EC nem szelektív rovarölő szer.

Felhasználható: kalászosok, szőlő, alma, repce, paprika, paradicsom kultúrákban.

  • Markate 50 - Hosszú hatástartamú rovarölő permetezőszer.

Hatástünet, szelektivitás:
A hatás kezdetben a rovar rendellenes mozgásában, majd pusztulásában mutatkozik meg. A készítmény széles hatásspektrumú, nem szelektív rovarölő szer szívó- és rágó kártevők ellen.

Felhasználható: kalászosok, repce, mustár, zöld hüvelyesek, száraz hüvelyesek, cukorrépa, burgonya kultúrákban.

  • Pyclorex Neo - Rovarölő permetezőszer.
    Referencia készítmény: Cyren EC

Gázosodó képességének köszönhetően a kártevők nemcsak érintés és táplálkozás, hanem
légzés útján is felveszik.

Felhasználható: almatermésűek, borszőlő, repce, mustár, kukorica, cukorrépa kultúrákban és üres raktár kártevői ellen is!

  • Safran - Rovarölő permetezőszer

Hatásmechanizmus:
Felszívódó és transzlamináris tulajdonsággal rendelkező, gyors hatású rovarölő hatóanyag. A rovarok valamennyi mozgó fejlődési alakjára (lárva, nimfa, imágó) hat, azok idegi működését blokkolja.

Felhasználható: körte, paradicsom, komló kultúrákban.

  • Sanmite 20 WP - Széles hatásspektrumú atka- és liszteskeölő készítmény

Hatásmechanizmus:
Atkaölő szer, amely az összes fejlődési alak ellen használható (tojás, lárva, nimfa, imágó). Kontakt,
taglózó, de hosszú hatástartamú atkaölő. Mitokondriális légzésgátló.

Felhasználható: Almatermésűek, borszőlő, paprika, paradicsom, uborka kultúrákban.

  • Santana 1G - Rovarölő talajfertőtlenítő granulátum.


  • Quickphos - Tabletta és pellet formájú rovarölő gázosító szer

Felhasználható:
Tárolt szemes takarmányok, vetőmagvak, további ipari feldolgozásra kerülő, étkezésre szánt
gabonafélék, napraforgó, repce, zsákolt liszt raktári rovarkártevők és atkák elleni védelemére,
valamint üres raktárak, silók, malmok fertőtlenítésére az alábbiak szerint:
Silóban: 4–5 db tabletta/t vagy 20 db pellet/t.
Garmadában: 7–10 db tabletta/t vagy 25 db pellet/t mennyiségben.
Üres raktárak, silók, illetve malmok fertőtlenítésére: 1 db tabletta/m3 vagy 2–3 pellet/m3.
Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező szakember alkalmazhatja

Gomba - és baktériumölő permetezőszerek az Arysta-tól:

IDE KATTINTVA LETÖLTHETI A KATALÓGUST és további növényvédelmi technológiákról olvashat!


  • Difcor 250 EC - Folyékony gombaölő permetezőszer

Felhasználható: alma, körte, birs, naspolya kultúrákban

  • Funguran-OH 50 WP - Kontakt gomba- és baktériumölő készítmény.

Felhasználható: szőlő, almatermésűek, csonthéjasok, héjas gyümölcsűek, málna szeder, ribiszke, köszméte, bodza, szamóca, paprika, paradicsom, dinnye, sütőtök, uborka, cikkini, bab, borsó, fokhagyma, vöröshagyma, burgonya, cukorrépa kultúrákban.

  • Manzate 75 DF - Gombaölő permetezőszer

A lisztharmat és a szürkepenész kivételével számos gombabetegség ellen hatékony mind szántóföldi, mind kertészeti kultúrákban. Rezisztenciát a hatóanyaggal szemben ezidáig – sok éve tartó felhasználása ellenére – nem tapasztaltak.

  • Matiz - Gombaölő permetezőszer

Javasolt növényvédelmi technológia:
Kalászosokban a védekezés általában több betegség ellen irányul, ezért a kezelést megelőző
jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végénvirágzás
idején végzett egy-egy permetezéssel. Repcében a készítményt tőlevélrózsás állapottól virágzásig célszerű kijuttatni levél- és szárbetegségek
ellen. Az őszi kijuttatás (4–6 leveles állapottól tőlevélrózsás állapotig) a téli-kora tavaszi fagyok miatt elpusztult növények számát is csökkenti. Szőlőben lisztharmat ellen, preventív jelleggel, a virágzástól kezdve ajánlott védekezni. A védekezést a fertőzés fennállásáig célszerű folytatni.

  • Mycostar 500 SC - Gombaölő permetezőszer

Hatásmechanizmus:
Széles hatásspektrumú, hosszú hatástartamú kontakt gombaölő szer. Közömbösíti a glutationt
a gombasejtek csírázásakor, ami a glikolízis és energiatermelés összeomlásához vezet.

Felhasználható: őszi kalászosokban, burgonya, lucerna, almatermésűek, őszibarack, szőlő, paradicsom, uborka, borsó kultúrákban.

  • Necator 80 WG - Gombaölő permetezőszer

Hatásmechanizmus:
A kéntartalmú fungicidek preventív hatású készítmények.

Mind szántóföldi, mind kertészeti kultúrákban hatékony.

  • Orthocid 80 WDG - Gombaölő permetezőszer

Felhasználható: almatermésűek, csonthéjasok és paradicsom kultúrákban.

  • Polyversum - Biológiai gombaölő szer

Hatásmechanizmus:
A készítmény hatóanyaga a mikroszkópikus nagyságú Pythium oligandrum gombafaj (Oomycetes
osztály). Mikoparazitaként hat.

Felhasználható: repce, mustár, olajretek és uborka kultúrákban.

  • Proxanil 450 SC - Gombaölő permetezőszer

Hatásmechanizmus:
A propamokarb akropetális irányban transzlokálódó, szisztémikus hatóanyag. A Phycomycetes csoportba tartozó fajok speciális gombaölő szere.

Burgonyában, borgonyavész ellen használatos.

  • Pyrus 400 SC - Folyékony gombaölő permetezőszer

Hatásmechanizmus:
A pirimetanil az anilinopirimidin fungicidek közé tartozik. Gátolja a kórokozó gomba csíratömlőjének növekedését, de a micélium fejlődésére is hatással van.

Felhasználás: szőlő, szamóca, málna, feketeszeder kultúrákban.

  • Syllit 400 SC - Mélyhatású gombaölő szer preventív, kuratív és eradikatív hatással

Hatásmechanizmusát tekintve a gombaölő szerek között egyedinek mondható, így a szerrotációba nagyon jól beilleszthető a termék.

Felhasználható: almatermésűek, cseresznye, meggy, őszibarack kultúrákban.

  • Valbon - Gombaölő permetezőszer

A bentiavalikarb zoospórás gombák elleni hatása (Plasmopara, Pseudoperonospora, Peronospora, Phytophthora) a gomba-citoplazma-membránt alkotó foszfolipidek bioszintézisének gátlásán alapul.

Szőlőben használható.

Részletes információkért TÖLTSE LE A KATALÓGUS gombaölő szerekre vonatkozó oldalait IDE KATTINTVA!

 

Levéltrágyák, műtrágyák, adalékanyagok az Arysta kínálatában:

A tápanyag- utánpótlás kiváló megoldásai:

  • Adob Extra Gabona - Magas mikroelem-tartalmú, vízoldható levéltrágya

Kiemelkedően magas mikroelem-tartalom:
Az Adob termékek különlegessége a vízoldható levéltrágyák lényegében, a mikroelem-tartalomban rejlik, amely nagy átlagban 2-4-szerese esetenként 10-szerese a jelenleg forgalomban lévő komplex levéltrágyákénak.

  • Adob Extra Napraforgó – Repce
    Magas mikroelem-tartalmú, vízoldható levéltrágya

A magnéziumon és bóron felül az Adob Extra Napraforgó – Repce emelt mennyiségben tartalmaz
ként is, amely minden olajos növény esetében, így a napraforgónál is, az olajszintézis
fontos résztvevője. Hiányában a betakarított termés olajtartalma csökken.

  • Adob ProFit 4-12-38
    Magas mikroelem-tartalmú, vízoldható levéltrágya

Használata almánál, szőlőben, ipari paradicsomnál ajánlott.

  • Adob monokelátok
    (EDTA tartalmú EK műtrágyák)

Felhasználható: Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában.

  • ATS Agro Flo
    Folyékony EK műtrágya
  • Borotek
    150 g/liter bórt tartalmazó folyékony EK műtrágya

Felhasználható:
Elsősorban bórigényes növények növényanalízis alapján történő bórtáplálására vagy bórhiánytünetek kezelésére. Megelőző alkalmazása ajánlott nagy bórigényű kultúrák esetén.

  • Fruton Ca - Magas kalciumtartalmú, folyékony EK műtrágya

Felhasználás: almatermésűek, csonthéjasok, szőlő, paprika, paradicsom, uborka, dinnyefélékben.

  • InCa - Folyékony EK műtrágya

Ellentétben a hagyományos kalciumtartalmú műtrágyákkal, az InCa nemcsak a szükséges kalciummennyiséget biztosítja, de segíti is a növényt annak felvételében és elszállításában a
különböző növényi szövetekhez.

  • Nutrifer Cink SC - Folyékony EK műtrágya

Hatásmechanizmus:
A cink szerepet játszik a fehérjeszintézisben és a cukrok átalakítási folyamataiban (energiatermelésben). Ugyanakkor sok enzim és hormon (például auxinok) aktivitásához is szükség van cinkre. Nehezen szállítódik a növényben, ezért a hiánytünetek először a fiatal hajtásokon
jelentkeznek. Kísérletek igazolták, hogy kukoricában a nitrogénfelhasználás hatékonysága javul a cinktrágyázást követően.

  • Atonik - Biostimuláns

Hatásmechanizmus:
Az Atonik hatóanyagainak egyedülálló hatása, hogy segítik a növényt a környezet káros hatásaira
való gyors reagálásban, valamint a kártevők és kórokozók által okozott stressz gyors kivédésében.

  • Gibb Plus - Növekedészszabályozó permetezőszer

Golden almafajták parásodásának csökkentésére és a Gála-fajták minőségjavítására szolgál.

  • Goemar BM 86 - Növénykondícionáló készítmény

A Goemar BM 86 alkalmazásával kedvezően befolyásoljuk a termés mennyiségi és minőségi paramétereit. A Goemar Laboratories több mint 20 éves kutatással olyan molekulák jelenlétét és működését fedezte fel a növényekben, amelyek létfontosságú információkat hordoznak, irányítják
a növényi sejt anyagcseréjét, jelzést adnak a növénynek a növekedésre, a virágzásra, a termésképzésre és a betegségek elleni védekezőreakció megindítására.

  • Platina - Növénykondícionáló készítmény cseresznyéhez

A triptofán aminosav jótékony hatását a cseresznyetermesztésben azáltal használhatjuk ki, hogy a gyümölcs bőrszövetének rugalmassá tételével az érési időszakban előforduló esőzések okozta gyümölcsrepedés mértéke csökken, nagyobb lesz tehát a piacképes termés aránya. Másodlagos hatása, hogy a Platinával kezelt cseresznye érése gyorsabbá válik, korábbra hozva ezzel a szüret kezdetét.

A szőlő- alma- és cukorrépa komplex növényvédelmi technológiájáért IDE KATTINTVA TÖLTSE LE AZ ARYSTA KATALÓGUA LEGFRISSEBB KIADVÁNYÁT!