Vadászok, horgászok, kutyabarátok, szafarik iránt érdeklődők, a fegyverek, a vadételek, a madarak, a járművek vagy a természet szerelmesei – mindenkit lenyűgöz ez a hatalmas kiállítás és vásár, amely nyolc csarnokban, 40 ország 800 kiállítójával várja a közönséget. A németországi kiállítók mellett többek között Magyarország, Ausztria, Dél-Afrika, Olaszország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, valamint Namíbia, Macedónia, Zimbabwe, Fehéroroszország és Mongólia is a kiállítók közé tartozik.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy itt tényleg minden megtalálható vadászat, horgászat és erdészet témakörében, itt mindenki megtalálja azt, ami az érdeklődésének és az igényeinek megfelel.

autó

autó

Látványos bemutatók színesítik a programot

2018-ban mintegy 81.000 látogatója volt a kiállításnak, amin nem lehet csodálkozni, hiszen a teljesség igénye nélkül: fegyverek, távcsövek, magaslesek, erdészeti gépek, off-road járművek, vadászati festmények, ékszerek, öltözékek, bútorok, kulináris különlegességek, kiállítások, kutyás és divatbemutatók, élménybeszámolók kápráztatják el az idelátogatókat, és tapasztalatcserékre is lehetőség nyílik minden, a vadászatot érintő témában.

jármű

jármű

gép

Mindenféle jármű, gép és eszköz megtalálható ezen a kiállításon, ami az erdészet vagy a vadászat kapcsán hasznos lehet

A JAGD & HUND egyúttal hagyományosan a nemzetközi környezetvédelmi és vadászati ​​szakpolitikai témák megvitatásának fóruma is. A környezet-, a természetvédelem és a fajok védelmének témakörére nagy hangsúlyt helyeznek a résztvevők és a szervezők egyaránt, és mivel vallják, hogy ennek a megismerése már gyermekkorban elengedhetetlen, ezért a kiállításon a legkisebbeket a természet iránti tiszteletet és a környezeti nevelést célzó, a felelősségvállalásra a figyelmet felhívó programok várják.

A képzés jelentősége igen nagy, egy 2018-as felmérés például kimutatta, hogy a képzett vadászok száma hat év alatt 80 százalékkal nőtt. Ezért kulcsfontosságú, hogy az érdeklődéssel arányosan növekedjen a természeti erőforrások fenntartható módon történő használata melletti elköteleződés is.

fegyver

fegyver

fegyver

A legnagyobb érdeklődés természetesen a fegyvereket övezi

A fegyvereket nemcsak kézbe vehetik az érdeklődők, de arra is lehetőség nyílik, hogy szimulátorok segítségével teszteljék a fegyverek bizonyos tulajdonágait.

Azonban mivel a szervezők igazán színes és változatos programot állítottak össze, a szarvasbőgő versenytől a vadászzene-hallgatáson át, az oktatási lehetőségek megismerésén keresztül a kutyatenyésztő klubokkal való interakcióig tényleg mindenre lehetőség nyílik ezen a vásáron.

A kutyák természetesen ezen a rendezvényen is elmaradhatatlan kísérői a vadászoknak; nemcsak bemutatók keretében találkozhatunk velük, hanem a látogatók nagy része is magával hozza hű társát, akik számára egy külön pavilonban többek között élelmiszerek, játékok, fekhelyek és felszerelések vásárolhatók.

kutya

kutya

A kutyák szintén főszereplői a kiállításnak

A kutyakiképzés fortélyain túl a vadvilágfotózás is nagy közönséget vonz, továbbá nyereményjátékokról is gondoskodtak a szervezők, valamint szó esik az előadásokon az egyre többeket érintő problémáról is, nevezetesen, hogy a vaddisznó-populáció által okozott kár mekkora méreteket öltött, és hogy a vadászoknak milyen nagy szerepük van a károk megelőzésében.

Nemcsak a vadászat, hanem a horgászat, az állatok vagy egyszerűen a természet iránt elkötelezetteket is tartalmas programok és egyben könnyű kikapcsolódás várja, hiszen vadászkutyákat látni akció során (szinte minden vadászkutyafajta megjelenik ez a rendezvényen), ragadozó madarakat megfigyelni zsákmányszerzés közben vagy egy szafari legizgalmasabb részeit megtekinteni, meghallgatni, a trófeákat vagy az idegen tájakat megcsodálni – ez mindenki számára izgalmas és érdekes szórakozást kínál.

kép

Alaszkától Magyarországig a világ minden tájára szerveznek utakat

oroszlán

Közönségkedvencek

bagoly

Szigorú és tekintélyt parancsoló – senki sem tud elmenni mellette anélkül, hogy meg ne csodálná

A horgászok külön csarnokban előadások keretében tájékozódhatnak a speciális technikákról, a legérdekesebb, legizgalmasabb horgászvizekről, továbbá haltenyésztőkkel beszélgethetnek, és megtekinthetik a legújabb horgászbotokat, a horgászattal kapcsolatos új trendeket, eszközöket, öltözékeket, és a halászattal és horgászattal kapcsolatos fórumon is részt vehetnek a Fisch & Angel keretében.

pavilon

pavilon

Ahogy minden évben, idén is hatalmas az érdeklődés

Aki pedig megéhezik, azt külön területen vadételek fesztiválja várja minőségi és rendkívül finom ételekkel, ahol a televízióból jól ismert séfeket láthatunk főzés közben. A klasszikus ételektől a különféle specialitásokig mindent magában foglaló kínálat várja a közönséget. A fókuszban a szarvasmarha elkészítésének lehetőségei állnak, amelynek során hallhatunk kreatív receptötleteket, de például ahhoz is tanácsokat kapunk, hogy melyik ételhez milyen bor illik, és ha az ínyencek tetszését elnyerték az ételek, akkor az azok elkészítéséhez szükséges kiegészítőket és felszereléseket is megvásárolhatják a kiállítóktól.

A hangsúlyt azonban itt is az állatok és a természet tiszteletére helyezik.

Wild Food Festival külön belépőjegy megváltása ellenében a vadászati kiállítástól függetlenül is látogatható.