Legfrissebb tájékoztatójában a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az egységes területalapú támogatást igénylő gazdák figyelmét arra, hogy az előlegfizetés zökkenőmentes utalása érdekében ellenőrizzék a hivatal számára megadott minden elérhetőséget, különös tekintettel az e-mail címre valamint a belföldi fizetési számlaszám érvényességre.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett adatokban bekövetkezett változásokat az erre szolgáló nyomtatványon lehet megtenni. A nyomtatványok elérhetőek a www.mvh.gov.hu honlapon - közli a tájékoztatás. Emlékeztetnek rá, az Európai Bizottság döntése alapján, többek között magyar kezdeményezésre, 2013-ban a tagállamok felhatalmazást kaptak a területalapú támogatás előlegfizetésére.

Magyarország 2010-től minden évben törekedett arra, hogy a legelső időpontban elindulhasson a legtöbb gazdálkodót érintő támogatás utalása. Idén október közepétől kezdi el az 50 százalékos előleg kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A fennmaradó 50 százalékot 2014. június 30-ig utalja az MVH.

A támogatás előlegének utalása minden olyan kérelemnél elindul, ahol kalkulálható az előleg összege, ellenőrzésekkel lezárt a megállapított terület és megfelel a jogszabályokban előírt valamennyi feltételnek.