A Nemzetközi Zöld Hétre 2021 januárjában kerül sor, azonban ezúttal más formában, mint az eddigi évek során: a koronavírus-járvány miatt a nyilvánosság számára nem lesz látogatható.

A Internationale Grüne Woche 1926 óta a mezőgazdasági újítások, az élelmiszeripar sokfélesége bemutatásának meghatározó terepe, a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vására. A rendezvény minden évben rengeteg látogatót és kiállítót vonz, idén 1800 kiállító több mint 100 000 termékkel volt jelen a világ minden tájáról.

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar rendre új kihívásokkal néz szembe, és a berlini rendezvény hagyományosan fontos helyszíne ezek megvitatásának is. 2020-ban több mint 300 fórumot és konferenciát tartottak a Zöld Hét alatt.

traktor

2021-ben először rendezik meg a nyilvánosság kizárásával a Nemzetközi Zöld Hetet.

A Zöld Hétnek mindig is prioritása volt az iparági összejövetel, amely összehozza a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legfontosabb szereplőit szakmai szemináriumok, kongresszusok és vitafórumok során, illetve a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum (GFFA), ahol miniszterek, intézmények és nem kormányzati szervezetek ötleteket cserélnek egymással a világ élelmezésének sürgető kérdéseiről. 2021-ben a Zöld Hét kizárólag ennek a mezőgazdasági-politikai párbeszédnek a platformja lesz, nyilvános esemény és vásár nélkül.

„A Nemzetközi Zöld Hét különleges élményt nyújt a látogatóink számára: akár a világ minden tájáról származó specialitások kipróbálása, akár a modern mezőgazdaság innovációinak megtapasztalása közelről; ezt a pandémia kialakulására és a kapcsolódó higiéniai és biztonsági követelményekre tekintettel most nem tehetjük meg” – fogalmazott Lars Jaeger a Grüne Woche részéről.

2022-ben a Nemzetközi Zöld Hét január 21-30. között várja a látogatókat.