Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke fontos lépésnek nevezte a megállapodást, mely segítséget nyújt a kamara több mint 300 ezer tagja számára a költségek csökkentéséhez. Literenként akár 10 forint üzemanyag-vásárlási kedvezményt is kaphatnak a kamarai tagok, de a megállapodás a kenőanyagok beszerzésére és a PG gáz vásárlására is vonatkozik.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy az üzemanyagok ára jelentős költségelem az agráriumban és az élelmiszeriparban. Az érvényes kamarai tagsággal rendelkezők igényelhetik a kedvezményes kártyát, melyet a Mol készít el.

Győrffy Balázs Nyugat-Európában már jól bevált gyakorlatnak nevezte, hogy egy erős köztestület képviseli a gazdálkodók és vállalkozások érdekeit, és hangsúlyozta, hogy a NAK követni kívánja a németországi és franciaországi példákat.

Pethő Zsolt, a Mol feldolgozás és kereskedelem ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy hosszú távú együttműködésre törekszenek a magyar gazdaság szereplőivel. Elmondta: a Mol 364 magyarországi töltőállomására vonatkozik a kedvezmény azon agrárkamarai tagok részére, akik igényelik a kártyát.

Éber Anna, a Mol kereskedelmi vezetője beszámolt arról, hogy a kamarai tagoknak azért van szükség a Mol által kibocsátott kártyára, mert a kedvezmény jövedéki termékekre vonatkozik. Barczikai József, a Mol üzleti vezetője a keretmegállapodás aláírása után elmondta: néhány részlet még kidolgozásra vár, de a kedvezményeket 2014. január 1-jétől vehetik igénybe a kamarai tagok.