A kormányfő a Karmelita kolostorban tartott rendezvényen kifejtette: „a magyar férfiember archetípusa” a gazda. A vidéki ember ugyanis úgy gondolkodik, hogy van egy terület, annak van határa, világos kiterjedése, és az ottani életminőségért, rendért, a területből való megélhetésért, a dolgok menetéért ő a felelős – írja az MTI.

Orbán Viktor: jó érzés megművelt földet látni – fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Az is fontos, hogy mindig a feladatra összpontosítanak ezzel a gondolkodásmóddal, mert a dolgokról nem beszélni kell, hanem el kell végezni. A feladatok valóságosak, egyértelműek, és ha nem végzik el azokat, annak világos következménye van – mutatott rá Orbán Viktor.

Azt is mondta, jó érzés megművelt földet látni, ahogy az is jó érzés, amikor kedvező mezőgazdasági statisztikákat lát, mert ez azt jelenti, hogy az élet legfontosabb területén tudnak nagyot alkotni, azon a területen, amelyből az élet táplálkozik, ezért nemzetpolitikai jelentősége is van ezeknek az adatoknak.

A miniszterelnök szerint dinamikus javulás következett be az agráriumban, de még nincsenek a csúcson – fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közölte, a kormány dolga, hogy a magyar vidéknek és mezőgazdaságnak megfelelő forrásokat, technológiákat, figyelmet és jogi környezetet biztosítson, és akkor még nagyobb teljesítményre lesz képes az ágazat. Bár eddig is fontos változások történtek, dinamikus javulás következett be, de még nincsenek a csúcson – fogalmazott a miniszterelnök.