A szaktanári továbbképzések az új, illetve az újszerű technológiák elméleti és gyakorlati bemutatását célozzák, esetenként gyakorlati lehetőséget is biztosítva a szaktanárok részére.

Újszerű technológiák elméleti és gyakorlati bemutatása volt a cél – fotó: MEGFOSZ

A továbbképzést a MEGFOSZ az idei évben is az ország két helyszínén, egy időben, egy tematika mentén rendezte meg, hogy az ország minden területéről érkező szaktanárok megismerjék gyakorlatban is az újszerű technológiákat. A dunántúli részen az Axiál Kft, míg a keleti országrészben a KITE Zrt. várta az érdeklődő szaktanárokat.

A délelőtti előadások után gyakorlatban is láthatták a szaktanárok a technológiák működését – fotó: MEGFOSZ

A gyakorlati képzésre nagyon nagy volt az érdeklődés és a két helyszínen összesen 76 szaktanárnak tudták megtartani a továbbképzést. Az egész nap témája a „Hozammérési technológiák és a kijuttatás térképek készítése/használata a gazdaságos termelés, valamint a környezetterhelés csökkentésének érdekében” volt. A délelőtti szakmai előadások után, délután a gyakorlatban is megtekinthették a szakoktatók a gépeken ezeket a beállításokat.

A továbbképzés végével a szakoktatók át tudják adni a kapott információkat a diákok számára – fotó: MEGFOSZ

A szaktanárok így még több gyakorlati tudással tudtak hazatérni és az itt kapott információkat, már a mezőgépésznek tanuló diákok számára is át tudják adni.