Az idén tizedik alkalommal megrendezett Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszus rendezvénysorozat keretein belül szervezték meg Szigetváron a „Disznósajtok és Kenőmájasok Bajnokságát”. A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. öt pulykamájasa nevezett az eseményre, amelyek a már piacon lévő „Nagymama májasa”, a kifejezetten a versenyre készített (adalékmentes) „Natura”, a rendkívül magas máj és alacsony zsírtartalmú „Prémium”, a hagyományos majorannás pulykamájas tepertővel kiegészített „Tepertős”, valamint az házias ízekkel készült hagyományos „Ínyenc” májasok voltak.

A versennyel egy időben a szigetvári vár kertjében kiállítás is zajlott, ahol a résztvevőknek volt alkalmuk a gyártók standjainál megkóstolni a termékeket, illetve szavazólapon véleményezték azokat, és ez alapján dőlt el, hogy ki kapja a közönségdíjat. 2010-ben a „kóstolók” voksai alapján a Gallicoop öt pulykamájasa lett a legjobb.

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint ez azért nagy siker, mert a cég májasai a hagyományosan sertésből készített májasokat utasították egyértelműen maguk mögé. Ezzel megdőlni látszik az a tévhit, miszerint bizonyos húskészítményeket csak sertésből vagy marhából érdemes készíteni, de a cég pulykamájasai azért is tetszettek a közönségnek, mert házias jellegűek.