Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a 280.977.100 forint összköltségvetésű beruházásban olyan gyógypremix prototípusokat fejlesztett ki, melyek fizikai jellemzőikben is megfelelnek az előírt követelményeknek. A gyógypremixek olyan állatgyógyászati készítmények, amelyek takarmányba keverve, gazdasági haszonállatok gyógykezelésére használhatók, állatorvosi rendelvényre. A 6 féle granulált gyógypremix elsősorban a baromfifélék, nyulak és sertések légző- és emésztőszervi betegségeinek gyógykezelésére szolgálnak.

A projekt befejezését követően a laboratóriumi prototípusok üzemesítése is megkezdődhet és a granulált gyógypremixek 1-2 éven belül megjelenhetnek Magyarországon és számos más EU és nem EU országban is. A fejlesztés során külön kihívást jelentett, hogy olyan összetételt és technológiát találjon a vállalkozás az egyes premixek vonatkozásában, amelyek a granulálás hőmérsékletét (70-80 oC) és az időlegesen magasabb vízpára tartalmat elviselik. A poralapú gyógypremixekkel szemben az új granulált formula számos előnnyel bír, pl. nincs keserű íz, kisebb a környezeti terhelés, könnyebb a keverhetőség.

A cég ezekkel a termékekkel új piaci szegmenset tud megnyitni a gyógypremix piacokon, illetve fel tud zárkózni a multinacionális cégek hasonló minőségű termékeihez, mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. A beruházáshoz a vállalkozás 165.390.145 forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv segítségével.