Új márka születik, a tiszaszentimrei fűszerpaprika. A magyar gasztronómia, a hagyományos magyar ételek elképzelhetetlenek fűszerpaprika nélkül. A hazai földben termett paprika és az abból készített őrlemény íze, illata, zamata páratlan - mondta Fazekas Sándor szakminiszter, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település paprikaőrlő üzemének átadásán.

A 64 millió forintos beruházás 56 millió forint belügyminisztériumi támogatással valósult meg. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az eseményen elmondta: értékteremtő beruházás jött létre, a tiszaszentimrei fűszerpaprika új, különleges ízvilág, érték a magyar gasztronómiában.

A tiszaszentimrei fűszerpaprika igazi gasztronómiai kincs — fotó: Shutterstock

A beruházás közvetlenül öt munkahelyet teremt, azonban a településen további negyvenöt embernek ad megélhetést - ismertette a miniszter, aki szólt arról is, hogy óriási lehetőség rejlik a mezőgazdaságban foglalkoztatási szempontból is, ami a vidéki megmaradást erősítheti.

A Start munkaprogram keretein belül Tiszaszentimrén évek óta termelő munka zajlik, amely a piaci versenyben is megállja a helyét. A szaktárca vezetője hangsúlyozta, hogy a  minőségi, GMO-mentes, hagyományos magyar termékeknek mindig lesz piaca. A tiszaszentimrei kiváló minőségű fűszerpaprikát a következő időszakban vásárokon, falunapokon, gasztronómiai rendezvényeken lesz módja mindenkinek megismerni – mondta.